La Policia Nacional ha detingut la Laura, la propietària del bar de Carabanchel on va morir la Daniela, la jove de 23 anys. Segons la investigació, va encarregar l'incendi a la víctima mortal i al Tito, un noi de 19 anys que està ingressat amb un pronòstic greu per les cremades. El motiu va ser que volia cobrar els diners de l'assegurança i fingir que el foc havia estat un accident.

Els agents cada vegada tenen més clar què va passar la matinada del dimarts al bar La Oficina 28. Presumptament, la propietària del local va demanar al Tito i a la Laura, dos clients habituals, que l'ajudessin a cometre un delicte. La dona tenia molt bona relació amb tots dos i els va demanar si podien provocar un incendi al local, ja que estava a punt de tancar definitivament el negoci, però abans volia rebre els diners de l'assegurança.

Daniela, la jove de 23 anys que va morir a l'explosió del bar de Carabanchel

El pla era aparentment senzill: havien de presentar-se al bar de matinada i cremar-lo amb benzina. No obstant això, hi va haver un greu problema mentre ho estaven fent: el foc va provocar una brutal explosió de gas i el Tito i la Daniela van quedar greument ferits. La jove de 23 anys tenia el 90% del cos cremat i, malgrat els esforços dels sanitaris, no van poder fer res per salvar-li la vida.

El noi de 19 anys va marxar del lloc dels fets greument ferit i la Policia Nacional el va trobar als voltants de casa seva. El van traslladar a l'hospital amb un pronòstic greu i està evolucionant favorablement: la seva vida no corre perill. Quan li donin l'alta, quedarà detingut per, presumptament, haver provocat l'incendi. 

La propietària del bar, detinguda per un delicte d'homicidi i contra la seguretat col·lectiva

La propietària del local es diu Laura i va ser detinguda dijous a la tarda per un delicte d'homicidi i un altre contra la seguretat col·lectiva i està a l'espera de passar a disposició judicial. La Policia Nacional ho té clar: aprofitant la bona relació que tenia amb el Tito i la Daniela, els va demanar que cremessin el local per cobrar l'assegurança.

Un altre detingut per agredir l'advocada de la responsable del bar

Aquesta no ha estat l'única detenció que han fet. Hi ha un altre home arrestat, però no per haver provocat l'incendi, sinó per agredir l'advocada de la propietària del local, ja que la va amenaçar i li va llençar un objecte quan estava visitant el bar per fer una inspecció. Aquest home feia mesos que també amenaçava a la responsable del bar per una discussió que van tenir fa temps.