La Policia Nacional continua investigant qui va provocar l'incendi mortal al bar de Carabanchel, que va causar la mort de la Daniela, una noia de 23 anys. Hi ha un altre sospitós, el Tito, que té 19 anys i que està ingressat a l'hospital amb un pronòstic greu per les cremades. Ja no es pateix per la seva vida i la seva declaració serà clau per saber què va passar. Així i tot, la prova més determinant serà l'anàlisi del mòbil d'aquests dos joves, que podria ser un element clau per resoldre el cas.

Segons la investigació, els responsables de l'incendi son el Tito i la Daniela. Aquesta última va morir el dimecres a l'hospital, ja que tenia el 90% del seu cos cremat i no es va poder recuperar. El Tito, tot i les cremades que presenta, el seu pronòstic evoluciona favorablement i no es tem per la seva vida. Quan li donin l'alta serà detingut com a presumpte autor dels fets.

Dues persones ruixant benzina al bar de Carabanchel la nit de l'explosió

A les càmeres de seguretat de la zona es poden veure dues persones que ruixen amb benzina la porta del bar Oficina 28 segons abans de la brutal explosió. La hipòtesi principal és que aquestes persones que apareixen a les imatges son la Daniela i el Tito. Aquesta hipòtesi encara agafa més força tenint en compte la declaració dels testimonis, que asseguren que els van veure encaputxats per la zona la nit del dimarts, que és quan es va produir l'incendi.

Una explosió de gas crema un bar en el barri madrileny de Carabanchel
Una explosió de gas crema un bar en el barri madrileny de Carabanchel

La relació entre els presumptes autors i la propietària del bar era excel·lent

Així doncs, el que els agents estan intentant esbrinar ara és saber quin és el motiu que els ha impulsat a incendiar el bar i, de moment, encara no hi ha resposta. Tant el Tito com la Daniela eren clients habituals i, segons explica la Laura, la propietària del local, i el germà de la víctima mortal, tenien una relació excel·lent.

Possible explicació: els va convèncer per cobrar els diners de l'assegurança

Per aquest mateix motiu, pensen que és probable que la responsable del bar hagués demanat als presumptes autors dels fets que cremessin el local per cobrar els diners de l'assegurança abans de tancar el negoci. Aquesta és la teoria que defensa la família de les dues víctimes i que, a ulls de la policia, té sentit, encara que no està 100% corroborada.  Per poder confirmar-ho, serà clau la intervenció i anàlisis dels telèfons de la Daniela i del Tito. 

Cinc denúncies contra un sospitós: encara no està detingut

D'altra banda, tampoc descarten que hi hagi un altre implicat que, de moment, no està detingut. Es tracta d'un home amb molts antecedents que fa mesos que amenaça la propietària del local dient-li que cremaria el bar. Fins i tot, en una ocasió, va encastar el seu cotxe i va llençar pedres. Aquests fets queden recollits en cinc denúncies que la Laura va presentar a la Policia Nacional.