Daniela Giraldo, la jove morta en l'explosió de gas en un bar al districte de Carabanchel, a Madrid, era una noia "molt impulsiva", segons la descriuen els seus familiars. Aquesta característica molt seva va fer que cometés, segurament, una de les bogeries més grans: ajudar la seva amiga Laura O —propietària del bar— a cremar el local. Per aquest fet, Daniela va ser ingressada amb cremades molt severes a l'Hospital de La Paz, on més tard acabaria morint.

La propietària era amiga de Daniela

Tal com recorda el seu germà Héctor en declaracions a El Español, Daniela "era feliç". Encara que aquesta felicitat es va veure truncada per la terrible explosió de gas. La Policia Nacional va detenir dijous passat la Laura per ser l'autora intel·lectual de l'incendi que va destrossar el seu propi bar. Les primeres hipòtesis apunten que la dona volia cobrar l'assegurança, per la qual cosa va contactar amb la Daniela i un amic seu, en Tito, perquè cremessin el local. Finalment, aquest complot ha acabat amb una dona morta, una detinguda i un ferit ingressat en estat greu a l'hospital de Getafe.

incendi madrid carabanchel
Així va quedar el bar després de l'explosió de gas | Imatges: Twitter Emergències Madrid

El germà de Daniela surt en la seva defensa: "Era molt impulsiva"

Segons el germà de Daniela, "ella no era capaç de dir que no quan es tractava d'ajudar algú". "Sempre deixava diners als seus. A la Laura li van deixar diners moltes vegades. S'han aprofitat d'ella", prossegueix Héctor, que culpa directament la propietària del bar. Tanmateix, sí que reconeix que la seva germana era capaç de fer quelcom així perquè "Daniela donava peu a això, per ser una persona molt impulsiva". "Era una persona, parlant malament, amb ous. Per això van recórrer a ella. Diuen que tenia antecedents. Els tenia perquè era la primera a donar la cara, perquè si atacaven els seus s'enfrontava", sentencia el germà gran de la morta en tot aquest assumpte.

Explosió de gas en un bar de Madrid

El bar La Oficina 28 va quedar totalment calcinat després d'una forta explosió que es va sentir en bona part del districte madrileny de Carabanchel. De seguida es van mobilitzar diverses dotacions dels bombers de l'Ajuntament de Madrid, que van comprovar que continuava la fuita de gas. Per aquesta raó, van procedir a controlar la fuga fins a l'arribada dels tècnics de l'empresa subministradora del gas, que van tallar el subministrament.

Els serveis sanitaris van trobar a l'exterior del local Daniela, que va ser traslladada d'urgència a l'hospital madrileny. Dues hores més tard, el seu company, Tito, va ser localitzat al seu domicili amb també cremades per tot el cos. Ella tenia a prop del 95% del seu cos amb cremades; ell, 60. En un gir inesperat dels esdeveniments, els dos joves van ser detinguts per la policia.

Un bar conflictiu i punt de venda de drogues

El negoci era conegut al barri per la seva conflictivitat. Entorn d'aquest bar es movien drogues, segons diversos veïns consultats. El local va canviar de mans fa prop de nou mesos. Dilluns a la nit, la nit de l'explosió, el local estava tancat. Les primeres investigacions apuntaven a una fuita de gas o a una venjança com ja havia ocorregut en el passat. Tanmateix, segons es van anar coneixent més detalls, es va confirmar que la propietària del local va provocar l'incendi per poder cobrar l'assegurança.

"Li van donar diners als tres xavals, entre ells la meva germana, perquè li calessin foc al local i així poder cobrar l'assegurança. Què va passar? Que no saben manipular combustible i no saben que perillós pot arribar a ser. La pitjor part se la va emportar Daniela", denúncia Héctor.

La propietària del bar, detinguda

Finalment, la Policia Nacional va detenir aquest dijous passat la Laura com a autora intel·lectual de l'explosió, encara que ja està en llibertat. Està acusada dels delictes d'homicidi i contra la seguretat col·lectiva. Els agents van procedir a la seva detenció després de revisar els missatges dels seus mòbils, que els van proporcionar prou proves per detenir-la.