Nou assassinat per violència de gènere a Sevilla: troben un cadàver d'una dona al riu Guadalquivir i un home confessa que és la seva exparella i que l'ha matat. La víctima es deia Virginia i estava desapareguda des de feia dos mesos. L'autor dels fets es diu Alfredo i estava denunciat per maltractament

La Virgina va desaparèixer en estranyes circumstàncies el 25 d'abril a Sevilla. La Policia Nacional va obrir una investigació per trobar-la com més aviat millor, ja que tenien moltes sospites que era una desaparició d'alt risc.

Alfredo, l'assassí confés, és un maltractador de dones en sèrie

Aquesta hipòtesi encara agafava més força tenint en compte que era víctima de violència de gènere, tant de la seva parella actual com per part d'una altra exparella. L'Alfredo, de 50 anys i d'origen bolivià, no només havia maltractat la Virginia abans de matar-la, sinó que també tenia denúncies per violència de gènere per part d'altres exparelles. 

El dimarts es va presentar a la comissaria de la Policia Nacional i va confessar el crim. A més, va indicar als agents a quina part del riu havia amagat el cadàver, que estava en una zona de canyes al barri de San Jerónimo, als afores de Sevilla. Els agents han pogut comprovar que la roba del cadàver coincideix plenament amb la roba que portava la víctima el dia que va desaparèixer. 

A l'espera de saber els resultats de l'autòpsia de la víctima

Tot això, sumat a la confessió de l'assassí, corrobora que la víctima és la Virginia, també natural de Bolívia. El seu cadàver ha estat traslladat a l'Institut de Medicina Legal i Forense per tal que li practiquin l'autòpsia, que determinarà amb més exactitud les causes de la seva mort i quin dia va ser assassinada, ja que, de moment, encara no ho tenen clar.

Nou assassinat per violència de gènere a Sevilla

L'Alfredo va ser detingut el mateix dimarts després de confessar el crim i està a l'espera de passar a disposició judicial, on molt probablement es dictaminarà la seva entrada a la presó de manera provisional com a presumpte autor d'un assassinat per violència de gènere.

Un doble crim al carrer Serrano de Madrid

Aquest 2022, 21 dones han estat assassinades en mans de les seves parelles o exparelles. Des del 2003, quan es van començar a comptar, en son 1.151. L'últim crim masclista va ser al carrer Serrano de Madrid quan el compte i marquès Fernando González de Castejón va assassinar la seva parella i una amiga seva i, posteriorment, es va suïcidar.

Qualsevol dona que pateixi violència masclista, pot demanar assessorament gratuït al 016, que és el número d'atenció a les víctimes, no deixa rastre a la factura i ofereix assistència les 24 hores del dia en 53 idiomes diferents.