Demanen que s'investigui la mort de la Sandra Pérez, una dona d'Arbúcies que feia anys que era maltractada. La versió oficial és que va caure "accidentalment" pel balcó, però els familiars i veïns del poble estan convençuts que la va assassinar el seu exmarit.

Una dona mor a Arbúcies

La Sandra Pérez era una dona de 44 anys i veïna d'Arbúcies (Selva) que feia 12 anys que estava casada amb F.B.V.; amb qui tenia un fill d'11 anys. Pérez havia interposat 10 denúncies per violència de gènere al seu exmarit, però al final, sempre les acabava retirant, ja que tenia molta dependència emocional del seu maltractador i li preocupava les repercussions legals que tindrien pel seu fill aquestes denúncies.

Pensen que ha estat assassinada pel seu exmarit

El mes de gener, Pérez, farta de la terrible situació que vivia, va decidir anar a viure a Barcelona i, el dilluns, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, Sandra Pérez va morir en estranyes circumstàncies: la versió oficial és que va caure pel balcó, però tant els familiars com els veïns d'Arbúcies estan convençuts que ha estat assassinada pel seu exmarit.

Demanen justícia per la Sandra Pérez

"Casualment", en el moment de la mort, la Sandra no estava a la seva nova casa de Barcelona: va morir a la casa d'Arbúcies on havia estat vivint els darrers anys amb el seu exmarit, segons informa El Taquígrafo. Des de l'Ajuntament d'Arbúcies han emès un comunicat: "Més enllà de la causa de la mort, som coneixedors de la situació de maltractaments, violència i humiliació que S.P. ha patit durant anys. Per tant, considerem S.P com a víctima de violència masclista, encara que a efectes legals no es reconegui aquesta qualificació". Per aquest mateix motiu, han demanat que s'obri una investigació.

Mossos d'Esquadra / Archivo

Demanen que s'investigui la mort de la Sandra Pérez, una veïna d'Arbúcies (Selva): pensen que ha estat assassinada pel seu exmarit / Arxiu

El seu exmarit segueix en llibertat

El seu exmarit havia estat denunciat diverses vegades per maltractament psicològic i físic. A més, utilitzava el fill de la Sandra per fer-li xantatge i ferir-la i, per si no fos poc, ha estat detingut diverses vegades per delictes contra la salut pública. Així i tot, els policies consideren que no hi ha motius suficients per obrir una investigació i, per tant, l'exmarit de la Sandra, tot i les denúncies i les evidències de la seva presumpta implicació en la mort de la dona, segueix en llibertat.