Demanen col·laboració ciutadana per trobar dos homes que han segrestat un bebè de 13 mesos a Nuévalos (Saragossa). Segons explica la Guàrdia Civil, un dels dos segrestadors és el seu propi pare, denunciat per violència masclista, que li ha tret el petit de les mans a la mare i han marxat amb un cotxe. Els agents estan revisant les càmeres de seguretat per saber la matrícula del vehicle, que és clau per saber on s'han amagat els presumptes autors dels fets.

Els fets van passar el dijous, 13 d'octubre, cap a les 19:00, al monestir de Piedra, a Nuévalos, un municipi de poc més de 300 habitants de la província de Saragossa. La víctima és un bebè que només té un any i un mes de vida. La seva mare, exparella d'un dels presumptes segrestadors, estava sortint d'un monestir de la localitat quan, de cop i volta, dos homes van sortir d'un cotxe amb la intenció de treure-li el nen de les mans.

Els segrestadors són el pare i l'avi de la víctima

La dona va intentar de totes les maneres que no ho aconseguissin i, després de forcejar, els homes es van sortir amb la seva i es van emportar el nen. Segons avança El Periódico de Aragón, és bastant probable que el petit hagi quedat ferit per culpa del forceig. La mare de la víctima ho ha denunciat tot a la Guàrdia Civil i els ha explicat que els presumptes autors dels fets son el pare del bebè, exparella seva, i l'avi del nen.

Revisaran les càmeres de seguretat per saber on estan amagats els segrestadors

L'Institut Armat està revisant les càmeres de seguretat de la zona i les de la Direcció General de Trànsit (DGT), que seran clau per saber on estan amagats els presumptes autors dels fets. El pare del bebè té residència a la Comunitat de Madrid i no descarten que estigui allà amagat.

Nou cas de violència vicària

De moment, es desconeixen els motius que haurien motivat aquest segrest, però la línia principal és que es tracti d'un cas de violència vicària i que el pare de la víctima se l'hagi emportat per infligir el màxim dolor possible a la seva exparella. Aquesta hipòtesi encara agafa més força si tenim en compte que l'home també està denunciat per violència masclista. Qualsevol persona que en tingui alguna pista, que immediatament es posi en contacte amb Emergències 112.