Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup de lladres especialistes en robatoris en força a cases del Vallès i del Moianès. En total, han detingut tres persones a Cardedeu i han descobert el modus operandi dels delinqüents, que vivien exclusivament d'entrar a robar a domicilis. Tenien una trama pensada al detall per no ser descoberts i entorpir la investigació, però en qüestió de pocs mesos els han acabat descobrint.

Tot va començar quan van denunciar un robatori a Moià a mitjan agost. Els lladres van entrar al domicili forçant una finestra de la cuina. Els veïns de la zona van donar una descripció d'un cotxe que va marxar de la zona al cap de poca estona. S'hi van fixar perquè la casa estava en una zona apartada i no era habitual veure vehicles nous. La policia catalana va poder saber que el cotxe era d'una persona completament aliena al robatori i que els lladres feien servir altres vehicles per evitar ser descoberts.

Cinc robatoris amb força a Moià, Sant Cugat i Palau-Solità

Segons la investigació dels Mossos d'Esquadra, com a mínim, han comès cinc robatoris un a Moià (Moianès), un altre a Sant Cugat del Vallès i altres tres a Palau-Solità i Plegamans (Vallès Occidental). Es tracta de tres lladres que es dedicaven exclusivament als robatoris amb força i que ho tenien tot pensat al detall, sempre seguint el mateix modus operandi: seleccionaven cases que estaven en urbanitzacions aïllades, sense càmeres ni alarmes i amb finestres baixes per poder entrar. També tenien en compte que hi hagués un carmí de fàcil accés per marxar sense deixar rastre.

Quan ja tenien escollit el domicili, passaven al següent pas: un home es quedava al cotxe fent tasques de vigilància i els altres dos entraven a la casa per cometre el robatori. Tenien habilitat per escalar fins a finestres o per moure’s discretament pel jardí de la casa fins a la porta més vulnerable. Aleshores la fracturaven i accedien a la casa buscant diners, joies o dispositius electrònics, amb bona sortida al mercat negre.

Robatoris amb força al Vallès i al Moianès / Mossos d'Esquadra

Els tres lladres ingressen a la presó de manera provisional

Fa tres setmanes, per fi, van descobrir qui eren els autors i els van detenir a Cardedeu. Els Mossos van descobrir que els presumptes autors dels fets es dedicaven exclusivament a robar: no treballaven ni tenien cap altra font d'ingressos. Després de passar a disposició judicial, van ingressar a presó de manera provisional com a presumptes autors de, com a mínim, cinc robatoris amb força.