Les càmeres de la televisió pública espanyola han enganxat un lladre in fraganti. El lladre ha quedat capturat, de moment, en una connexió en directe per a tota Espanya des de la platja de Barcelona. A les imatges, els periodistes estan entrevistant un turista que lloa la ciutat de Barcelona quan, en segon pla, es produeix un furt que acaba emetent-se en directe. Un home descuida per uns instants la seva bossa; quan es dona la volta, aquesta ja ha desaparegut. El culpable és un altre home que passa a prop i, aprofitant la badada de la víctima, sostreu la bossa i se'n va. Les imatges s'han viralitzat ràpidament i han encès les xarxes socials. Els fets, segons informa la Guàrdia Urbana, van ocórrer el passat dissabte 13 d'agost a la platja de Sant Miquel

La Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB) ha confirmat el succés, així com la identificació de l'autor del furt. En un comunicat a través de Twitter, la GUB explica que "gràcies a un vídeo publicat ahir a les xarxes socials, i a la denúncia de la víctima, avui hem identificat i denunciat l'autor d'un furt a la platja de Sant Miquel". 

El turista lloava Barcelona sense adonar-se que li estaven robant

El furt succeeix en qüestió de pocs minuts, però afortunadament el cas és probable que es resolgui ràpidament perquè les imatges han quedat gravades en vídeo i, a més, hi ha milers de testimonis. Les càmeres d'un programa matinal emès en directe entrevisten un turista, a qui pregunten per les coses que més li agraden de Barcelona; sorprenentment, però, capten en segon pla un furt. La víctima és un home de mitjana edat, a qui pot veure's clarament en el vídeo, que té una bossa a terra. L'home s'allunya uns instants de la bossa (moment en què surt del pla) i, en qüestió de segons, un altre individu s'endú la bossa sense que se n'adoni. Quan torna, la bossa ha desaparegut i la víctima comença a preguntar per la seva bossa. Alguns testimonis, aleshores, alerten del furt cridant "La bossa!" i insultant al lladre

Les imatges han generat polèmica: molta gent critica que ningú ajudés l'home

El que converteix aquest furt en un furt entranyable és que la seqüència completa del succés ha quedat gravada i s'ha retransmès en directe per tota Espanya. Les imatges han mobilitzat les xarxes socials, on moltes persones critiquen la inacció de la gent que presencia el robatori, i no alerten la víctima ni tracten d'aturar el furt. 

El vídeo arriba just en un moment en què els furts estan a l'ordre del dia, amb un augment del 51,2% respecte dels primers sis mesos de l'any 2021. Enguany, des de gener fins ara, s'han denunciat 62.175 furts, segons informa el Ministeri d'Interior.