Indignació a les xarxes socials per un vídeo d'un veí de Cardedeu maltractant un porc senglar malferit. L'home ha compartit les imatges per WhatsApp, on es pot veure com colpeja l'animal mentre altres persones l'animen a seguir-lo maltractant. Els Agents Rurals l'han pogut identificar i el sancionaran. Tot i la gravetat dels fets, la multa que haurà de pagar és ridícula: d'entre 400 i 2.000 euros.

Els fets han passat als afores de Cardedeu, al Vallès Oriental. Al vídeo que circula per internet és molt dur. Es pot veure com el porc senglar està ferit i l'home l'agafa per les potes i l'estampa contra la pala d'un tractor. Al cap de pocs segons, deixa l'animal a terra i li trepitja el cap amb violència. L'autor dels fets no està sol mentre està maltractant l'animal indefens: l'està gravant una altra persona i, a més, es pot sentir el riure d'altres homes, que estan contemplant l'escena mentre l'animen a seguir-lo maltractant

L'home que apareix al vídeo és un pagès de Cardedeu

Fins i tot, demanen que algú porti un ganivet per tallar el coll a l'animal. El vídeo ha corregut com la pólvora a les xarxes socials i a WhatsApp i, en qüestió de poc temps, ha arribat en mans dels Agents Rurals, que han obert una investigació per saber qui és l'autor dels fets. Aquest dimecres l'han aconseguit identificar i han pogut saber més detalls dels fets, que van passar el dilluns a Cardedeu. El presumpte maltractador és un pagès de Cardedeu que estava caçant porcs senglars el dia dels fets.

Maltrato animal Cardedeu / TV3
Un veí de Cardedeu (Vallès Oriental) maltracta un porc senglar i comparteix el vídeo per WhatsApp / TV3

Podrien sancionar-lo amb una multa d'entre 400 i 2.000 euros

Els Agents Rurals l'han denunciat per maltractament animal i l'home podria ser sancionat amb una multa d'entre 400 i 2.000 euros, una quantitat que, a ulls dels usuaris que han vist el vídeo, consideren que és molt baixa per la gravetat dels fets. Els Agents Rurals també han posat el cas en coneixement de la fiscalia de Medi Ambient per si hi pot haver indicis de delicte. Des del cos es recorda que la captura de fauna cinegètica s’ha de fer o bé a través de la caça o a través de paranys i sempre intentant evitar al màxim el patiment animal.

Vicenç Manent Pericas, el responsable de la Societat de Caçadors de Cardedeu-Cànoves, ha explicat a TV3 que el presumpte maltractador no ha actuat correctament i que el que es veu a les imatges és injustificable.