Troben sa i estalvi el bebè de 13 mesos segrestat a Nuévalos (Saragossa). L'han aconseguit localitzar gràcies a un testimoni clau que va veure el rapte en directe i que ha estat capaç de memoritzar la matrícula del cotxe amb el qual se'l van emportar. En total, hi ha tres detinguts: el pare de la criatura, un amic seu i l'avi del petit.

Després de 24 hores d'agonia, per fi han pogut retornar el nen a la mare, que va ser brutalment agredida a l'aparcament del Monasterio de Piedra de Nuévalos, on van passar els fets. Segons la investigació de la Guàrdia Civil, va ser abordada pel pare de la criatura, que és la seva exparella, també investigat per violència de gènere. L'home no ho va fer sol, va demanar ajuda al seu pare: entre tots dos li van treure de les mans a plena llum del dia quan estaven a punt de tornar a casa.

Segrest del bebè de 13 mesos a Nuévalos

Es tracta d'un segrest pensat al detall, ja que ho van planejar al mil·límetre: pare i fill van abordar la víctima al pàrquing i es van emportar el bebè amb el cotxe, posant en perill la integritat física del petit durant el forcejament. La mare va trucar a Emergències 112 aterrada i, en qüestió de pocs minuts, van arribar els guàrdies civils i va explicar detalladament què havia passat.

Segons explica el diari aragonès El Heraldo, un testimoni va veure la matrícula del cotxe amb el qual el van segrestar. Això, sumat a les imatges de les càmeres de seguretat i de trànsit, va ser una dada molt important per localitzar els presumptes autors dels fets, que han estat detinguts aquest divendres pel segrest del bebè de 13 mesos a Nuévalos.

Tres detinguts pel rapte del nen de Saragossa

Els autors materials del rapte són, presumptament, el pare i l'avi de la víctima, però també han detingut una tercera persona, amic d'ells que ha estat còmplice del rapte. De moment, no han transcendit més dades sobre la triple detenció ni sobre on estaven amagats i estan a l'espera de passar a disposició judicial.