En els darrers dies, s'ha viralitzat el cas d'una nena de 3 anys que, aquest dilluns, va quedar atrapada més de set hores en un autobús escolar de Sitges (Garraf). El Consell Comarcal del Garraf està investigant què ha passat i quina ha estat la cadena d'errors que han provocat aquesta angoixant situació que, per estrany que sembli, no és la primera vegada que passa: el 2006, una altra nena de la mateixa edat, de la mateixa escola i a la mateixa línia d'autobusos, va viure una situació clavada: se la van oblidar quatre hores tancada al vehicle.

La seva mare, Eva Calvo, ha explicat amb tota mena de detalls què va passar el setembre de fa 16 anys quan l'Aina, que ara ja té 19 anys, es va quedar atrapada a l'autobús el primer dia de P3. "Tot va passar el primer dia que havia d'agafar l'autobús. L'Aina era una nena molt tímida i, quan van arribar a l'escola, van passar llista, però no van dir el seu nom", dir la seva mare a RAC1.

La nena de 3 anys va quedar atrapada a l'interior de l'autobús de Sitges

Els monitors, en comptes de revisar si quedaven nens a l'autobús, van abandonar el vehicle i la nena de 3 anys es va quedar atrapada a l'interior. El conductor tampoc la va veure i va aparcar a les corxeres i l'Aina va estar allà tancada quatre hores. Per si no fos poc, ningú va informar els seus pares de res. Quan la va anar a buscar, va començar a plorar desesperadament i va explicar què havia passat.

Una desconeguda la va apropar a l'escola

L'Aina, tot i la seva curta edat, va dir amb tota mena de detalls què havia passat: va estar quatre hores tancada a l'autobús fins que una dona desconeguda la va veure i la va apropar a l'escola amb el cotxe. La seva mare va trucar a l'escola i va dir que ells no eren responsables del que va passar i va ser llavors quan van anar a la zona de les cotxeres.

Allà un xofer li va confirmar que el que deia la seva filla era cert: s'havia quedat tancada a l'autobús i, després de quatre hores donant cops al vidre i plorant, un company la va veure, va avisar a una monitora i aquesta la va portar a l'escola com si res. Els fets van provocar conseqüències fatals per l'Aina i va estar un temps anant al psicòleg per la por que va agafar als autobusos i la seva mare es va demanar una reducció de jornada per portar-la a l'escola.

El cas de la nena de l'autobús es torna a repetir després de 16 anys

"Em van prometre que no passaria mai més. Per això no vaig denunciar-ho, ara que s'ha repetit", conclou la mare de l'Aina a RAC1 després de saber que la mateixa empresa de transports de la mateixa escola ha comès la mateixa negligència que fa 16 anys amb una altra víctima.