La direcció de l'escola Mare de Déu de la Salut, una escola religiosa de Sabadell (Vallès Occidental), ha apartat un professor del centre després que una exalumna denunciés haver patit abusos sexuals, presumptament per part del que era el seu professor, quinze anys enrere, quan ella era una nena de tretze anys. La direcció del centre educatiu ha pres la decisió d'apartar el docent i l'ha comunicada a les famílies tan bon punt han tingut constància que l'home estava sent investigat per aquest delicte, segons confirmen en el comunicat emès. Els Mossos, tot i que no han rebut més denúncies, no descarten que hi hagi més víctimes. 

Els abusos del professor a l'alumna van allargar-se durant anys

La víctima, segons ha revelat el diari Ara, va començar a patir els presumptes abusos sexuals per part del seu professor quan cursava 1r de l'ESO a la que aleshores era l'escola dels Maristes de Sabadell, quan ella tenia 13 anys i el seu professor, 40. Primer va començar dient-li de quedar, guanyant-se la seva confiança, i quan la víctima va complir els 14 anys, el professor presumptament va fer-li un petó, tal com ha sabut el mitjà. Després van començar a mantenir trobades, a casa d'ell però principalment a l'escola, als espais on podien tancar-se amb clau; aquestes trobades van allargar-se durant anys, fins i tot quan la víctima ja no era alumna de l'escola. Les alarmes només van saltar en un moment, quan ella tenia 15 anys i ell, després que una altra família s'hagués queixat que la seva filla mantenia converses amb l'home, va demanar-li que esborrés les converses. 

La noia no era conscient dels abusos dels quals havia estat víctima fins que va començar a patir atacs d'ansietat i de pànic, els quals, després de tenir-ne durant anys, l'han portada a denunciar els fets davant els Mossos d'Esquadra. Així doncs, el passat mes de juliol, la víctima va interposar una denúncia formal contra el que havia sigut el seu professor, reconeixent que havia arribat a enamorar-se d'ell a causa de la manipulació i control a les quals la va sotmetre. 

El professor ha estat apartat del centre, però està en llibertat

L'acusat, un home d'ara 55 anys, ha continuat exercint com a professor en aquell centre, que anys després va passar a convertir-se en l'escola Mare de Déu de la Salut, la qual forma part de la fundació Escola i Vida. El passat dilluns, els Mossos d'Esquadra van detenir-lo en el marc de la investigació per l'acusació d'abusos sexuals a una menor quinze anys enrere, i després d'haver prestat declaració, l'home ha quedat en llibertat. Tanmateix, la direcció de l'escola, en saber el delicte del qual l'acusaven, ha decidit de manera immediata apartar-lo de l'àmbit escolar:  "de seguida que vam tenir constància que el professor estava sent investigat, vam aplicar el protocol i li vam comunicar que quedava apartat de l'entorn escolar" fins que "no hi hagi una resolució del cas", assegura María Díaz, la responsable de l'àrea d'entorn segur de l'escola, a EFE. Els investigadors, però, sospiten que podria haver-hi més víctimes