El descuit que hagués pogut acabar amb tragèdia encara porta cua. Dilluns, durant més de set hores, una nena de tres anys de l'escola Maria Ossó de Sitges va quedar tancada al bus escolar que, presumptament, l’havia de dur de casa a l’escola. Per un descuit de les monitores que porten el servei, que gestiona l’empresa Fundació Pere Tarrés i Autocars Plana, la nena no va baixar de l’autocar i es va quedar durant hores a l’interior del vehicle, fins i tot, arribant a les cotxeres. A les nou era quan havia d’arribar al centre i fins passades les quatre un responsable de l’empresa no la va localitzar, a l’interior de l’autocar. Per sort, i després de ser traslladada a un centre mèdic, es va poder confirmar que la nena es trobava en bon estat de salut, tot i el trasbals. 

Fundació Pere Tarrés i Plana, a l'ull de l'huracà

El Consell Comarcal del Garraf, que és qui gestiona el servei, contractant a Fundació Pere Tarrés i Autocars Plana, ha obert una investigació i ha demanat que les dues empreses, alhora, investiguin també què va passar. Mentre es pugui aclarir què va fer que la nena, Lucía, es quedés més de set hores tancada a l’autocar sense que ningú se n'adonés, la Fundació Pere Tarrés, que és qui gestiona el servei de monitors, ha decidit apartar a les dues monitores, castigant-les de manera cautelar. 

Des del Consell Comarcal asseguren que han donat un breu període de temps a les dues empreses per tal que expliquin què va passar i poder depurar responsabilitats per aquest descuit que hauria pogut acabar molt malament. La disputa per espolsar-se les culpes, però, ja ha començat.

Des de la Fundació asseguren que és el conductor del bus qui té l'última responsabilitat per comprovar que no hi ha ningú quan tanca. El conductor va fer la revisió que marca el protocol i no va veure la nena. A la tarda sí que la va trobar, plorant i molt estressada. Plana, alhora, assegura que ells només presenten el servei del transport, i que la cura dels nens és responsabilitat de la Fundació, que és qui contracta el Consell Comarcal per fer aquesta tasca. L’informe de l’ens supracomarcal haurà d’aclarir què va fallar.

La nena es va alimentar sola

La Lucía, de 3 anys, que està cursant P3 -I3, com li diuen ara- tenia menjar i aigua a la motxilla, i asseguren que ella sola va alimentar-se durant les set hores que va estar tancada i incomunicada al vehicle. L'escola Maria Ossó de Sitges, l'Associació de Famílies de la mateixa escola i l'Ajuntament de Sitges han posat també en marxa els seus protocols per tal d'investigar els fets i també donar suport a la família. El pare de la nena, en declaracions a TV3, assegura que la nena està trasbalsada i que durant un temps serà complicat que vulgui tornar a pujar a un autocar.