Novetats del cas Esther López de Traspinedo (Valladolid): surten a la llum les imatges d'unes càmeres de seguretat que desmunten la fràgil coartada de l'Óscar Sanz, el principal sospitós del crim. Les gravacions son d'hores posteriors a l'atropellament de la jove de 35 anys i es pot veure el seu cotxe entrant a un rentador de cotxes, uns fets que ell nega en tot moment. No obstant això, el posicionament del seu mòbil i les imatges de les càmeres demostren que, una vegada més, ha mentit i està amagant informació.

El Confidencial ha tingut accés als vídeos de diferents càmeres de seguretat que podrien ser clau per la investigació. A les imatges es pot veure un cotxe com el del sospitós entrant a una zona de rentada de vehicles. A causa de la baixa qualitat de les gravacions, és molt complicat determinar al 100% que el cotxe sigui el mateix que el de l'Óscar.

Gravacions de les càmeres de seguretat de Valladolid

Així i tot, el vehicle és de les mateixes característiques que el del sospitós. Si a tot això se li suma que el posicionament del seu mòbil el situa als voltants de l'estació de servei GassExpress, que és on, presumptament, va rentar el cotxe, encara fa que els agents sospitin més. Les gravacions corresponen al 13 de gener a la tarda, hores posteriors a la misteriosa desaparició d'Esther López de la Rosa.

Imágenes vídeo cámaras seguridad Óscar Traspinedo / El Confidencial
Imatges de les càmeres de seguretat del cas de l'Esther López de Traspinedo (Valladolid) / El Confidencial

L'Óscar va rentar minuciosament el seu cotxe i ho nega tot

Tot i que l'Óscar va activar el mode avió, la Guàrdia Civil va aconseguir rastrejar què va fer les hores posteriors a l'atropellament. Entre les 15:23 i les 15:37, va estar molt a prop de l'estació de servei GasExpress de l'avinguda Zamora 51 de Valladolid. Als vídeos de les càmeres de seguretat es pot veure que a les mateixes hores coincidents amb el GPS del seu mòbil, apareix un vehicle amb les mateixes característiques que el seu rentant minuciosament el cotxe

El sospitós de la mort de l'Esther López de Traspinedo està en llibertat

Tot i que el sospitós nega en tot moment que hagi fet aquesta parada, la Guàrdia Civil ho té clar: les imatges de les càmeres sumades al posicionament GPS demostren que, una vegada més, l'Óscar ha mentit i ha ocultat informació, un fet que fa augmentar encara més les sospites. Han trobat ADN de la jove de Traspinedo al seu maleter i hi ha una gran quantitat d'indicis incriminatoris i, així i tot, continua en llibertat sense càrrecs, ja que la jutgessa vol esperar a saber els resultats d'un nou informe per decidir si pren mesures cautelars contra el sospitós.