Busquen un pescador desaparegut en estranyes circumstàncies a Castelló d'Empúries (Alt Empordà). Va llogar una barca el diumenge i, més de 24 hores més tard, encara no l'han localitzat. Els serveis d'emergències pensen que ha caigut de l'embarcació i que ha quedat atrapat al mig del mar. A mesura que van passant les hores, les possibilitats de trobar-lo viu son cada vegada més reduïdes.

Tot va començar el diumenge al matí quan la víctima, un home gran de nacionalitat alemanya, va llogar una barca de pesca a la zona d'Alberes d'Empuriabrava, dins del terme municipal de Castelló d'Empúries. El que havia de ser un diumenge de pesca, es va acabar convertint en un malson.

Troben l'embarcació del pescador desaparegut a Castelló d'Empúries

Al cap de poca estona, a les 11:20, van trobar l'embarcació buida al mig del mar i va ser llavors quan van saltar totes les alarmes. Quan els Bombers van arribar a l'embarcació van poder comprovar que hi havia les canyes de pescar i aparells de pesca, però no hi havia ni rastre de l'home. Així doncs, van pensar que havia caigut al mar accidentalment.

Salvament Marítim, els Bombers de la Generalitat, els Mossos d'Esquadra i Protecció Civil es van activar i van començar a buscar el pescador perdut. A la recerca hi van participar helicòpters, embarcacions, submarinistes, sanitaris i el Grup de Recolzament d'Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat.

Va desaparèixer, a unes quatre milles de la platja, que son, aproximadament, 6,4 quilòmetres. Els serveis d'emergències van estar tot el diumenge buscant-lo per la zona. No obstant això, malauradament, no el van trobar. Per aquest mateix motiu, aquest dilluns al matí l'han seguit buscant per terra, mar i aire. 

Salvament Marítim demana col·laboració a les embarcacions de la zona

A la cerca del desaparegut, també s'ha unit el Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil, que l'estan buscant pel fons del mar. Des de Salvament Marítim han alertat a les embarcacions de la zona per tal que estiguin atentes per si troben el desaparegut o alguna pista que els puguin conduir cap a ell.