La jutgessa instructora del cas Esther López de Traspinedo (Valladolid) ha explicat amb tota mena de detalls perquè l'Óscar, el principal sospitós de la seva mort violenta, no pot entrar a la presó, un fet que havia sol·licitat la família de la víctima. Tot i que hi ha molts indicis que podrien demostrar la seva presumpta implicació, Soledad Ortega ha explicat que "és impossible fer un relat fàctic dels fets" i que, per tant, el sospitós ha de seguir en llibertat sense càrrecs.

No és la primera vegada que els familiars de la víctima demanen que ingressi a la presó de manera provisional. Fa uns mesos, ho van demanar. No obstant això, quan l'Óscar va passar a disposició judicial, el van deixar en llibertat sense cap mesura cautelar, uns fets que recolzava Fiscalia, que no veia motius suficients per prendre mesures contra el sospitós. Els familiars de l'Esther argumentaven que hi ha molts indicis sòlids que podrien demostrar que l'Óscar està darrere de la mort violenta de la jove de Traspinedo.

La jutgessa no enviarà l'Óscar a presó: continua en llibertat sense càrrecs

L'informe pericial de la Guàrdia Civil, que apunta directament a l'Óscar com a presumpte autor dels fets, no ha estat suficient. Tampoc ho han estat la seva multitud de mentides i contradiccions, ni les restes d'ADN de la víctima al maleter. La jutgessa instructora prefereix esperar a saber els resultats de la investigació, que encara s'han de concloure. Hi ha pendent un altre informe que ha de fer una empresa d'Alemanya per determinar més dades del cotxe del sospitós.

Desaparició i mort de l'Esther López de Traspinedo

Esther López de la Rosa va desaparèixer el 13 de gener a Traspinedo. Després de tres setmanes buscant-la, un home va trobar el seu cadàver a la cuneta d'una carretera. La Unitat de Recursos Operatius de la Guàrdia Civil continua amb la investigació oberta, una investigació que està sent molt complicada i que, en aquests moments, està estancada a l'espera de saber els resultats de l'informe del país germànic.