Els veïns de Bàscara (Alt Empordà) estan atemorits per un veí, un nen de 14 anys. Aquest menor va ser segrestat i amenaçat a punta de pistola per dos joves, que ja han ingressat a la presó. No obstant això, segons assegura l'alcalde, aquest adolescent és una font de conflictes i està preocupat: pensa que hi haurà un ascens de la violència al municipi fruit de l'empresonament, ja que la víctima, tot i la seva curta edat, és extremadament conflictiu.

Els fets van passar el desembre de l'any passat a Bàscara, un petit municipi de poc més de 1.000 habitants de l'Alt Empordà. Tot va començar quan el menor de 14 anys estava donant una volta en patinet per la zona de les Roques i va ser allà quan els segrestadors el van veure (aquests l'havien advertit que no s'acostés a la zona), avança El Punt Avui.

Un nen de 14 anys amenaçat a punta de pistola a Bàscara

Quan era de nit i la víctima estava tornant a casa, dos homes es van interposar al seu camí i el van obligar a pujar a una furgoneta contra la seva voluntat. Durant to el trajecte, el van amenaçar a punta de pistola. Al cap de poca estona, el van portar a una zona apartada, el van fer agenollar i li van posar l'arma al cap.

Han ingressat a la presó per detenció il·legal, amenaces i lesions lleus

Nou mesos més tard, Xavier Terrades Pérez i Francisco José Martínez Rodríguez han ingressat a la presó per detenció il·legal, amenaces i lesions lleus. Segons la investigació dels Mossos, tot va començar per un problema amb el cultiu de marihuana i uns lladres. Tot i que no han trobat ni rastre de la plantació ni de la pistola, hi ha testimonis que van veure l'arma.

El nen de 14 anys és "una font de conflicte i tem més violència"

Narcís Saurina Clavaguera, l'alcalde de Bàscara, ha explicat que el nen de 14 anys és molt conflictiu. Tot i la seva curta edat, és una persona molt violenta: dorm a les barraques dels horts, el van fer fora de l'institut i havia entrat a robar al col·legi. Saurina pensa que l'empresonament del Xavier i el Francisco pot portar molts problemes de seguretat al municipi, ja que el menor és "una font de conflicte i tem més violència", explica a El Punt Avui.