El cas de l'Esther López de la Rosa està sent una investigació molt complicada. Quan els gossos de la Unitat Canina de la Guàrdia Civil van marcar uns punts de casa de l'Óscar on, probablement, hi havia sang de la jove de 35 anys. No obstant això, la Policia científica ha determinat que no hi ha ni rastre de sang a casa del sospitós, fet que complica més la investigació.

L'escorcoll a casa del sospitós es va fer fa més de tres mesos. Els gossos especialistes a detectar restes biològiques humanes van marcar diferents punts del domicili, sobretot al sofà i a la caseta de la piscina. Aquests punts eren susceptibles de tenir restes de sang de l'Esther López, un fet que, en cas d'haver-se corroborat, hagués estat clau per incriminar l'Óscar.

Sense rastre de sang de l'Esther de Traspinedo a casa de l'Óscar

No obstant això, segons avança Caso Abierto, el Laboratori de Criminalística no ha trobat ni rastre de la sang de la jove de Traspinedo: l'Esther no va estar mai a casa de l'Óscar. També van analitzar el que, aparentment, semblava sang al vehicle del sospitós, però tampoc han trobat sang de la víctima. Així i tot, sí que han trobat ADN de l'Esther al maleter del cotxe. Amb els resultats de la Policia científica, la investigació es troba en punt mort: no hi ha cap prova directa que incrimini al sospitós.

Així i tot, segons l'informe pericial de la Guàrdia Civil, el cotxe de l'Óscar continua sent el que té més coincidències amb les lesions que té el cadàver d'Esther López de la Rosa. L'Institut Armat assegura que la jove de 35 anys va ser atropellada en un punt diferent del que va ser trobada i que, per tant, van posar el seu cos a posteriori

Desaparició i mort d'Esther López de la Rosa 

L'Esther López de la Rosa va desaparèixer en estranyes circumstàncies el 13 de gener a Traspinedo. Tres setmanes més tard, van trobar el seu cadàver en una cuneta de la carretera amb signes evidents d'haver patit una mort violenta. Vuit mesos després de la seva desaparició, encara no se sap qui és l'autor de la seva mort violenta. Tot apunta cap a l'Óscar, que és el principal sospitós. No obstant això, no hi ha cap prova concloent cap a ell i la investigació continua oberta, que està sent molt complicada.