Ja fa gairebé 10 mesos de la mort de l'Esther López de Traspinedo (Valladolid). El cas està sent un dels més complicats als quals s'ha enfrontat mai la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil. A ElCaso.cat explicarem detalladament en quin punt es troba la investigació per saber les causes de la mort violenta d'aquesta jove de 35 anys. La jutgessa ha demanat amb urgència un informe que serà clau pel cas.

L'Esther López de la Rosa va desaparèixer en estranyes circumstàncies la matinada del 13 de gener a Traspinedo. Al cap de tres setmanes, a principis de febrer, un home va trobar el seu cadàver en una cuneta de la carretera on va desaparèixer. L'autòpsia va determinar que havia estat atropellada i que, la persona que la va matar, la va deixar agonitzant: si hagués rebut assistència mèdica, encara estaria viva.

Qui són Óscar Sanz i Ramón el Manitas

Tot i que en un primer moment van pensar que Ramón el Manitas estava darrere del crim, de seguida van descartar aquesta hipòtesi i totes les sospites van anar cap a l'Óscar Sanz, que continua sent el presumpte autor dels fets a ulls de l'Institut Armat. Així i tot, no hi ha cap prova directa que l'incrimini. El que sí que hi ha és una gran quantitat d'indicis.

Entre aquests indicis hi ha que s'ha trobat ADN de la víctima al maleter, el posicionament del seu GPS o el fet que negués que va netejar el seu cotxe en profunditat l'endemà de la desaparició quan s'ha pogut demostrar que sí que ho va fer. A tot això, sumat a les múltiples mentides que ha dit als investigadors, fa que es converteixi en el principal sospitós.

Mort violenta de l'Esther López de la Rosa

La jutgessa instructora del cas ha recordat al cotxe la urgència del nou informe sobre la centraleta del cotxe del sospitós, avança el diari El Norte de Castilla. Aquest tècnic, fa quatre mesos, ja li va dir que el navegador estava manipulat, però cal saber més detalls d'aquesta manipulació per corroborar o no si l'Óscar està darrere de la mort violenta de l'Esther López de la Rosa, un cas ple d'incògnites i de dades que no quadren.