Les xarxes socials s'indignen per un vídeo la brutal explosió d'Alcorcón (Madrid), que ha provocat la mort d'un nen de 5 anys i del seu germà, un bebè de 9 mesos. Es tracta d'unes imatges gravades per unes veïnes des de l'interior d'un domicili proper al lloc de l'incendi. El que han fet aquestes dones és el clar exemple de com no s'ha d'actuar en cas d'emergència. Tot i la magnitud de la tragèdia que estaven veient amb els seus propis ulls, en comptes de trucar al 112, han començat a gravar i han decidit no fer la trucada, perquè "ja ho hauria fet una altra persona".

Tal com es pot veure al vídeo, que ha corregut com la pólvora per internet, una dona comença a gravar com l'edifici del carrer Oslo número 45 està cremant-se. Hi ha una gran columna de fum i gent corrent per tot arreu per protegir-se. En comptes d'utilitzar el mòbil per informar sobre aquesta clara emergència, que ha acabat amb dues víctimes mortals, opta per seguir gravant. "Truquem?", "No, ja ho hauran fet", respon l'altra dona. Al cap de pocs segons, li torna a preguntar si ha avisat als bombers i l'altra torna a dir que no.

Com actuar en cas d'emergència i quan es pot gravar

En cas d'emergència, mai s'ha de pensar en si han trucat o no altres persones. Sempre s'ha de telefonar al 112, remarquen els serveis d'emergències. En cas de voler gravar la situació, es pot fer, però abans és indispensable fer la trucada al 112 i més en una situació tan crítica com la que va passar el dijous a l'explosió d'Alcorcón.

La Policia Nacional ha obert una investigació per saber les causes de l'incendi del dijous de la setmana passada, on va morir el Darío, un nen de 5 anys que es va intoxicar amb el fum mentre intentava fugir. Quatre dies més tard, el seu germà de 9 mesos també ha mort per culpa de les flames. Els seus familiars han donat els òrgans de la víctima i s'ha celebrat l'enterrament a La Cumbre (Cáceres), que era el lloc on havia nascut.

La causa de l'explosió mortal d'Alcorcón

El foc es va originar a la planta baixa de l'edifici, on estaven fent obres per obrir un restaurant. Tot i que en un primer moment semblava que la causa de l'explosió d'Alcorcón havia estat que els obrers, accidentalment, havien picat una canonada de gas, de seguida van veure que aquesta hipòtesi era impossible: no hi havia cap conducte d'aquest tipus a l'edifici. Així doncs, ara treballen amb la hipòtesi que una màquina ha generat una espurna que ha impactat contra un material inflamable.