Segueix sense haver-hi cap rastre de Levi Davis tres mesos després de la seva desaparició a Barcelona. L'agència de detectius privada Line of Enquiry segueix buscant pistes sobre on es pot trobar el jugador de rugbi desaparegut i han fet una crida per trobar testimonis que puguin saber alguna cosa o que tinguessin alguna interacció amb ell abans de desaparèixer. El portaveu de l'entitat a Catalunya, Bartomeu Palliser, ha explicat que el jove era una persona molt sociable i demana que si algú va parlar amb ell al ferri que el va portar des d'Eivissa, que es posi en contacte amb els detectius.

Levi Davis va venir a Barcelona fugint de la màfia per un deutede drogues

Levi Davis va anar de Londres a Eivissa, on va passar uns quatre o cinc dies a casa d'un amic. El 29 d'octubre va agafar un ferri cap a Barcelona, on va desaparèixer només tres hores després d'arribar. A la capital catalana, el jugador de rugbi va ser gravat per les càmeres de seguretat entrant i sortint d'un pub irlandès a la Rambla, on hauria estat veient un partit. Posteriorment, se'l va veure caminant davant del Hard Rock Café de la plaça Catalunya mentre mirava el seu telèfon mòbil.

Aquesta va ser l'última vegada que se'l va veure físicament amb vida. Però no l'últim rastre d'ell. Segons ara han pogut saber els detectius, pocs minuts després va rebre un 'bizum' de 30 euros d'un amic. No se sap, però, quin era el motiu d'aquest pagament. Després de rebre la transferència, el seu telèfon mòbil va estar apagat fins que va donar senyal a l'estació de Sants al cap d'una estona. Minuts després, es va tornar a apagar i ja no s'ha tornat a encendre.

La família va denunciar la seva desaparició després d'una setmana sense notícies seves. Uns dies després, el passaport del jugador de rugbi va aparèixer abandonat al Port de Barcelona. Una persona anònima el va trobar i el va portar a les autoritats portuàries, que el van entregar al consolat britànic a Barcelona. Des d'allà van alertar els Mossos d'Esquadra, que era el cos policial encarregat de la investigació de la desaparició. No sé sap per què el document estava allà.

Un deute amb la màfia somali i una trobada misteriosa a Barcelona

Una de les hipòtesis amb la qual treballen els investigadors privats és la d'un possible segrest per part de la màfia somali. Segons un informador anònim, Levi Davis tenia un deute de 100.000 lliures esterlines amb aquest grup criminal per un tema relacionat amb les drogues. "Confiem bastant en aquestes pistes. Aquesta màfia probablement l'està fent fer treballs per saldar el seu deute com a mula o el que sigui", ha apuntat Palliser en una entrevista a Europa Press.

Una de les incògnites que queden per solucionar és la misteriosa trobada que el jugador de 24 anys havia de tenir amb algú a Barcelona. Segons detalla el detectiu, Davis havia dit al seu amic d'Eivissa que anava a la capital catalana a trobar-se amb una persona que havia conegut a través d'Internet i a qui mai havia vist en persona. Des de l'agència de detectius creuen que no hi havia cap nou conegut i que, en realitat, era un esquer dels mafiosos per fer-lo venir a Barcelona i poder-lo capturar. "Sabem que ell estava fugint, amagant-se i que temia per la seva vida des de fa temps", apunta l'investigador. De fet, l'any 2020, uns mafiosos ja havien anat a amenaçar-lo a casa seva de forma violenta i des d'aleshores tenia por per la seva seguretat, arribant a pensar que l'havien intentat enverinar en alguna ocasió.