Portes ulleres o lentilles? La Direcció General de Trànsit (DGT) alerta als conductors de canvis en la normativa amb la nova Llei de Trànsit. A ElCaso.cat t'expliquem tot el que has de saber per evitar multes si tens problemes de visió i has de portar ulleres i lentilles. És important conèixer la norma, ja que sinó, et podria sortir molt car, concretament, 300 euros de sanció.

La normativa és molt clara: tots els conductors que tinguin algun problema de visió, estan obligats a utilitzar lentilles o ulleres. De fet, fa anys era completament obligatori portar sempre a sobre unes ulleres secundàries per si se't trencaven les d'ús habitual durant la marxa. No obstant això, aquesta regla va canviar fa anys i va deixar de ser obligatori, però sí recomanable

Coche / Pexels
Els conductors amb problemes de visió que no portin ulleres o lentilles podrien ser multats amb 300 euros / Pexels

Els codis que apareixen al revers del teu carnet de conduir

Si t'aturen en un control de trànsit, els agents poden saber molt fàcilment si estàs obligat a conduir ulleres o lentilles. Tota aquesta informació apareix al revers del teu carnet de conduir, concretament al punt 12. Si no surt res, significa que no necessites ulleres ni lentilles. No obstant això, si apareixen els números 01 significa que estàs obligat a portar ulleres durant la conducció. En cas que aparegui el codi 01.06 vol dir que pots portar tant ulleres com lentilles.

Multa de 300 euros si t'enxampen conduint sense ulleres o lentilles

És molt important seguir aquesta norma, ja que, en cas de no fer-ho, estaràs posant en perill tant la teva pròpia seguretat com la de la resta d'usuaris de la via. A més, et podria sortir molt car: la multa és de 300 euros, segons explica la Direcció General de Trànsit, que ha aprofitat l'ocasió per dir que, en cas de tenir algun problema de visió durant la marxa, és molt important aturar-se en una zona habilitada i resoldre el problema abans de seguir.

La falta de visibilitat a la carretera és una de les causes dels accidents de trànsit i, hi ha factors que et podrien entorpir la visió, independentment de si tens problemes de vista o no. Per exemple, les condicions ambientals com conduir de nit o amb boira. En aquests casos, és recomanable reduir la velocitat i extremar la precaució.