Novetats del crim d'Helena Jubany: aquest divendres han de declarar dos nous testimonis clau per saber qui va assassinar a la bibliotecària de Sabadell (Vallès Occidental) fa més de 20 anys. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, un dels testimonis és una persona que contradiu la fràgil coartada de Xavi Jiménez, el presumpte assassí. També declararà Francesc Macià, que va tenir una actitud sospitosa els dies posteriors al crim.

No ha transcendit la identitat del primer testimoni, però es tracta d'una persona de l'entorn del Xavi Jiménez, l'únic imputat pel crim de la bibliotecària. També és una persona propera al Jaume Sanllehí, un home que "va canviar les seves declaracions davant la Policia Nacional per fer-les coincidir amb les del Xavi Jiménez", segons explica Joan Jubany, germà de la víctima. 

Un testimoni que contradiu la coartada de Xavi Jiménez, imputat per l'assassinat

Segons explica el presumpte assassí, la nit del 30 de novembre del 2001, que va ser el dia que va desaparèixer la jove de 27 anys, ell estava al local de la Unió Excursionista de Sabadell amb el Jaume Sanllehí. No obstant això, aquest testimoni desmunta la fràgil coartada del Xavi, ja que contradiu la seva versió dels fets.

Francesc Macià, coordinador de la Secció Natura de la UES

D'altra banda, també declararà Francesc Macià, el coordinador de la Secció Natura de la Unió Excursionista de Sabadell. Es tracta d'una persona que, tal com explica el germà de l'Helena, els primers dies que la Policia Nacional va prendre declaració als testimonis, va tenir converses telefòniques molt llargues amb els sospitosos del crim: Santi Laiglesia, Xavi Jiménez i Jaume Sanllehí. Joan Jubany assegura que va amagar informació de l'assassinat i que va parlar amb la resta de sospitosos per fer coincidir les seves coartades.

Helena Jubany / Arxiu
Helena Jubany / Arxiu

Assassinat de l'Helena Jubany

Ni Jaume Sanllehí ni Francesc Macià podran ser jutjats ni investigats com a presumptes autors de l'assassinat de l'Helena Jubany, ja que la seva responsabilitat penal ha prescrit. Així doncs, només estan citats a declarar com a testimonis. L'únic imputat en el crim de la bibliotecària de Sabadell és Xavi Jiménez que, a ulls del jutge, hi ha moltes proves i indicis que demostren la seva implicació en l'assassinat i, per aquest mateix motiu, l'ha deixat en llibertat amb càrrecs fins que se celebri el judici.