Mor el segon excursionista rescatat a la Vall de Boí (Alta Ribagorça). Malauradament, igual que la seva parella, que ha mort fa poques hores, no ha pogut superar la greu hipotèrmia. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per esbrinar les causes d'aquest fatal accident i els Bombers han explicat amb tota mena de detalls com van fer el rescat, que ha acabat amb un tràgic desenllaç.

Tal com va avançar ElCaso.cat, les víctimes eren una parella natural de França. Ella tenia 65 anys i l'home, 67. Els fets van passar el dimecres en una zona propera a l'estany Contraix, de la Vall de Boí. Uns excursionistes que estaven passejant per la zona van veure que hi havia dues persones inconscients i, immediatament, van alertar a Emergències 112, que va rebre l'avís a les 12:25.

Rescatats a la Vall de Boí amb hipotèrmia greu

Fins al lloc dels fets, es van desplaçar quatre helicòpters del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat acompanyats i dos helicòpters medicalitzats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). El metge va poder comprovar que tots dos estaven en aturada cardiorespiratòria i que tenien una hipotèrmia molt greu i, immediatament, els van traslladar a l'hospital Vall d'Hebron amb un pronòstic crític.

Aquest migdia ha mort la dona de 65 anys i, al cap de poques hores, aquesta tarda, també ha mort la seva parella. Malgrat els esforços dels sanitaris, malauradament, cap dels dos ha pogut superar la hipotèrmia. Tal com expliquen els cossos d'emergències, a finals d'estiu és quan es registren més casos d'hipotèrmia a la muntanya pels canvis de temperatura.

Els Bombers demanen prudència a l'hora de fer excursions

Per aquest mateix motiu, els Bombers demanen prudència a l'hora de fer excursions: cal tenir en compte les condicions meteorològiques i portar la roba adequada per l'ocasió i anar ben equipats amb mantes tèrmiques i frontals. De fet, el mateix dia del rescat dels dos excursionistes morts, els efectius del GRAE van fer un altre rescat de dues persones amb hipotèrmia en una zona propera a la Vall de Boí.