Nou pas per resoldre l'assassinat d'Helena Jubany, la bibliotecària de Sabadell (Vallès Occidental) que va morir en estranyes circumstàncies fa més de 20 anys. El jutge instructor del cas ha demanat que s'analitzi una mostra vaginal que es va agafar del cos de la víctima després del crim per veure si troben restes d'ADN.

Aquesta decisió s'ha pres al jutjat d'instrucció número 2 de Sabadell, que és l'encarregat d'investigar el crim de la bibliotecària que, 21 anys més tard, encara no està resolt. Aquest divendres al matí han declarat dos testimonis molt importants, ja que un d'ells contradiu la fràgil coartada que va donar Xavi Jiménez, l'únic imputat per l'assassinat d'Helena Jubany.

Analitzaran una mostra vaginal de l'Helena Jubany

L'advocat de l'acusació particular, Benet Salellas, ha explicat amb tota mena de detalls la finalitat de l'anàlisi de la mostra vaginal de l'Helena. Es tracta d'una mostra que se li va extreure el 2001 i que ja va ser analitzada. En aquella ocasió, només van trobar restes biològiques de la mateixa víctima, però no d'altres persones.

Compararan l'ADN de l'Helena amb el del sospitós

No obstant això, dues dècades més tard, les tècniques de la unitat de la Policia Científica han millorat molt i, per tant, tornaran a analitzar la mostra per veure si troben restes d'ADN d'altres persones per comparar-les amb les restes d'ADN que es van trobar a la roba de la bibliotecària de Sabadell. Cal recordar que, de moment, encara no se sap de qui son les restes biològiques de la roba i s'està investigant: si troben coincidències amb l'ADN del sospitós, podria ser una prova clau per demostrar la seva presumpta autoria.

Xavi Jiménez / Flickr
Xavi Jiménez és l'única persona imputada per l'assassinat de l'Helena Jubany / Flickr

El cas està en mans de la Policia Nacional i aquest procés de comparar l'ADN de la víctima i del Xavi és molt lent i complicat, i més tenint en compte que les mostres tenen gairebé 21 anys d'antiguitat. Així i tot, Joan Jubany, germà de la víctima, està esperançat amb què es resolgui el crim, ja que en els darrers mesos, la investigació ha fet passos de gegant.

Han declarat dos testimonis clau en el crim de la bibliotecària de Sabadell

Aquest divendres, han declarat dos testimonis: un és Francesc Macià, el coordinador de la secció natura de la Unió Excursionista de Sabadell (UES) i l'altre és una persona de l'entorn del presumpte assassí que ha contradit la coartada del sospitós, que assegurava que quan va desaparèixer l'Helena, estava a la UES, però aquest home, del qual no ha transcendit la identitat, ho desmenteix.