Diverses noies han denunciat haver patit un presumpte cas d'abús sexual en un autobús de Barcelona, molt a prop de la plaça d'Espanya, mentre aquest estava en marxa. Segons el relat de les víctimes, l'individu s'ha masturbat davant d'elles i els ha fet diversos tocaments. Els fets han succeït el matí d'aquest dissabte, 13 d'agost, a la línia D20, cap a dos quarts de dotze del matí. Les noies, en adonar-se de la situació, han alertat el conductor de l'autobús, el qual ha aturat el vehicle i ha avisat ràpidament a la Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB). El presumpte agressor, tot i que ha baixat de l'autobús quan aquest s'ha aturat a l'última parada, la de plaça d'Espanya, ha estat identificat per la GUB escassos minuts després del succés. 

TMB confirma que cinc noies estrangeres estaven dins l'autobús en el moment de l'agressió sexual

Segons ha confirmat TMB al mitjà local Betevé, a l'interior de l'autobús hi havia cinc noies d'origen estranger, tot i que, segons ha transcendit, només dues han interposat una denúncia pel presumpte cas d'abús sexual que han patit. Tal com ha avançat la periodista Anna Punsí, les noies estaven dins un autobús de la línia D20 prop de les 11:30 del matí quan un home, que anava en cadira de rodes, presumptament ha començat a abusar sexualment d'elles, fent-los tocaments i masturbant-se davant seu. 

Autobús TMB Barcelona
Els fets han succeït quan l'autobús estava en marxa. / Foto: Arxiu 

Les víctimes han gravat en vídeo el comportament de l'agressor

Les víctimes, en adonar-se que l'home estava, presumptament, abusant sexualment d'elles, han tret el mòbil i han gravat vídeos en els quals s'observa a l'individu masturbant-se. Després d'obtenir les proves gràfiques d'aquest fet, les turistes han alertat el conductor de l'autobús del que estava succeint, i ell ha procedit a aturar el vehicle, que ja havia arribat a la seva última parada, la de plaça d'Espanya. A continuació, el conductor s'ha dirigit a un cotxe patrulla de la Guàrdia Urbana per informar dels fets. Mentrestant, el presumpte abusador sexual havia baixat del vehicle, però la descripció facilitada pel conductor i les víctimes ha fet que, escassos minuts després del desagradable incident, els agents de la GUB aconseguissin identificar l'individu. Tanmateix, no ha transcendit si l'han detingut, tot i que algunes fonts apunten al fet que sí. 

Preocupant augment dels delictes sexuals a Barcelona

Aquesta notícia arriba en una setmana en la qual han sortit a la llum tres presumptes agressions sexuals ocorregudes a la ciutat de Barcelona, sent la més recent la d'una noia que, quan tornava cap a casa, va ser assaltada presumptament per tres individus. Tot i així, també s'ha fet públic que els Mossos d'Esquadra investiguen, per una banda, una presumpta violació ocorreguda a finals de juliol, quan la víctima sortia del concert del grup de heavy metal Iron Maiden. D'altra banda, els agents de la policia catalana també investiguen una presumpta violació de finals de juny en un narcopis del barri del Raval. Amb tot, tant la ciutat com la província de Barcelona registra un preocupant augment dels delictes sexuals, especialment les violacions, que els primers sis mesos d'aquest any s'han incrementat en un 23,4% respecte del mateix període de l'any anterior.