Molta sang freda la que va tenir aquesta dona, que va passar la nit de dimecres passat en dependències policials després d'intentar, suposadament, ofegar una gossa de nou anys a la platja de Ses Illetes, a Formentera. La detinguda, segons alguns testimonis, semblava trobar-se sota els efectes de l'alcohol quan van passar els fets.

La propietària de la gossa es trobava treballant

Els fets van ocórrer dimecres passat i van tenir, desafortunadament, una protagonista: una gossa anomenada Laika. La propietària de l'animal treballa en l'hostaleria, per la qual cosa li impedeix estar les hores que ella desitjaria al costat de la seva gossa. Per aquesta raó, un amic seu es va oferir a cuidar de l'animal mentre la propietària estigués treballant. Li va dir que la gossa li faria companyia i, a més, s'encarregaria de treure'l cada dia a passejar. La dona va confiar en ell, però cap dels dos s'esperava el que anava a succeir.

La detinguda va agredir l'animal

Dimecres, mentre aquest home es trobava en un centre mèdic realitzant una sessió de rehabilitació —ja que està de baixa laboral— va ser la seva parella que es va encarregar de treure l'animal a passejar. Diversos testimonis van veure com la dona començava a colpejar amb força a l'animal, sense cap raó aparent. Va ser tanta la violència mostrada amb la gossa que diverses persones van haver de cridar-li l'atenció, segons va assenyalar la propietària de l'animal. Tanmateix, l'agònica situació de la gossa va anar a més, i la dona es va dirigir a la platja de Ses Illetes. Segons els testimonis, estava molt nerviosa. De sobte, va agafar el gos i el va ficar a l'aigua, intentant ofegar-lo, sense èxit. Gràcies a la ràpida intervenció d'altres banyistes que van observar l'escena, la Laika es va salvar. Li van arrabassar l'animal i van alertar la Policia Local de Calvià perquè acudís al lloc dels fets.

La dona, sota els efectes de l'alcohol

Els agents es van fer càrrec del cas i ara han obert una investigació. Els testimonis dels fets van confirmar a la policia que havien presenciat un cas de maltractament animal. La dona encara es trobava a la platja i els agents municipals van poder comprovar que encara seguia sota els efectes de l'alcohol. La dona, en preguntar-li la policia pel succeït, no va poder donar cap mena d'explicació per justificar el terrible intent de matar el gos ficant-li el cap sota l'aigua.

La gossa, sana i estàlvia

Els agents es van fer càrrec de l'animal i van aconseguir identificar la seva propietària. Van avisar la dona i li van explicar el que havia passat. La propietària, horroritzada, està disposada a interposar denúncia i que tot el pes de la llei caigui sobre la dona que va intentar ofegar la seva gossa. Afortunadament, va explicar que la gossa es troba físicament bé, fins a l'extrem que no va ser necessari que un veterinari comprovés el seu estat. Si bé al principi estava molt espantada, quan es va retrobar amb la seva propietària va recuperar el seu estat d'ànim. La propietària va explicar que el seu amic només va poder mostrar-li que estava avergonyit per l'ocorregut.

Els agents de la Policia Local de Calvià van lliurar la dona a la Guàrdia Civil del municipi, sota l'acusació d'un delicte de maltractament animal.