La desaparició de Fernando i Ángel, els dos cosins desapareguts a Madrid, ha acabat de la pitjor forma possible. Els seus cossos sense vida han aparegut en un abocador de Toledo. El cadàver de Fernando va aparèixer cinc dies després de la desaparició i l’autòpsia va determinar que havia mort asfixiat. En el cas de l’Ángel, només es va trobar un peu i s’estan buscant més restes per poder saber com va morir. El que va passar entre la seva desaparició i la seva mort a hores d’ara és tot un misteri i reconstruir les seves últimes hores és clau per determinar si van morir accidentalment o hi ha terceres persones implicades.

Els dos menors van desaparèixer en un supermercat de Madrid

Els dos cosins, de 17 i 11 anys, van ser vistos per última vegada al voltant de les quatre de la tarda del passat 10 de desembre. Els nois van anar a comprar uns entrepans a un supermercat del carrer General Ricardos, al barri madrileny de Carabanchel. El pare d’un d’ells els va acompanyar, però va anar un moment a una bugaderia que hi havia a 50 metres, moment en què els dos joves es van esfumar. Quan el pare va tornar al cap de pocs minuts, els menors ja no hi eren i es va posar la denúncia per desaparició a la comissaria de la Policia Nacional a Villa de Vallecas.

La recerca dels desapareguts va començar aquell mateix dia. Els agents van analitzar les càmeres de videovigilància de l’establiment on van desaparèixer i van comprovar que van ser gravats sortint per la porta de darrere. També es va comprovar a les càmeres de les estacions de metro que havien agafat el transport públic fins a l’estació de Marqués de Vadillo. Això va fer pensar als investigadors que podria tractar-se d’una desaparició voluntària.

Es va buscar als nois pels districtes de Vallecas, Carabanchel i Usera, però no van tenir cap rastre d’ells. Sabent que Fernando tenia una exparella que vivia a Toledo, van pensar que potser l’havia anat a veure, ja que encara estava enamorat d’ella. En comprovar les càmeres de seguretat de l’estació d’autobusos, es va confirmar la seva presència a la ciutat manxega. Allà se’ls va poder seguir el rastre fins a un hotel proper, on es van intentar allotjar. Les últimes imatges on se’ls veu van ser registrades al centre comercial ‘Luz de Tajo’ entre el 10 i el 11 de novembre.

Els dos menors han aparegut morts a un abocador de Toledo

Des d’aquella gravació l'11 de desembre, no es té cap rastre seu. El 15 de desembre, quatre dies després, el cadàver del Fernando va aparèixer a l’Ecoparc de Toledo, tot i que no es va poder identificar fins al 21 de desembre. El seu cos, en mal estat pels processos propis d’una deixalleria, no presentava signes de violència i es va determinar que havia mort per asfíxia dos dies després de la seva arribada a Toledo. Els investigadors creuen que es podrien haver refugiat del fred durant la nit en un contenidor i haurien acabat accidentalment dins el camió de les escombraries.

Per la seva banda, la família dels menors creu que podria haver-hi terceres persones implicades en la mort dels dos cosins. Apunten a la família de l'exparella del Fernando, a qui els menors haurien anat a veure a Toledo. La jove va assegurar als policies que no havia arribat a veure’ls i que no sabia res d’ells. Feia tres mesos que ella havia deixat el Fernando per iniciar una relació amb un altre noi. De fet, el Fernando també s’havia casat i estava esperant un fill amb una altra dona. La família dels menors, però, creu que la noia amaga alguna cosa i han començat a pressionar-la, fins al punt que ha hagut de marxar de casa.

De moment, les incògnites sobre que va passar en aquelles hores entre que van ser vistos al centre comercial i que van morir segueixen obertes. Els investigadors de la Policia Nacional segueixen rastrejant l’abocador de Toledo a la recerca de més restes de l’Ángel per poder determinar com va morir. També s’està a l’espera dels resultats toxicològics del Fernando per saber si estava sota l’efecte d’alguna substància, però no se sabrà fins d’aquí a tres o quatre mesos.