Un cadàver ha aparegut aquest dijous a la tarda a l’Ecoparc de Toledo, un centre de tractament de residus que recull les escombraries de 196 municipis de la província. El cos sense vida correspon al d’un noi jove, però el mal estat en què es troba impedeix fer-ne una identificació clara. La Policia Nacional ha obert una investigació per tal d’identificar-ne la identitat i saber quines han estat les causes de la mort.

El cadàver hauria arribat al centre de tractament de residus en un camió d’escombraries

La troballa del cadàver ha tingut lloc minuts abans de les quatre de la tarda per part dels treballadors del centre de tractament de residus. El cos hauria estat llençat a un contenidor i, posteriorment, un camió d’escombraries l’hauria transportat fins a l’Ecoparc de Toledo. Aquest espai recull els residus de 196 localitats de la província, on viuen més de 600.000 habitants, un fet que dificulta saber la procedència exacta.

El mal estat que presentava el cadàver no permet identificar-lo, més enllà de poder saber què és un home jove. Tampoc es coneix les causes de la mort i no es pot identificar clars signes de mort violenta, motiu pel qual caldrà esperar a l’autòpsia per poder treure alguna conclusió. Un cop es tinguin els resultats, es podrà seguir amb la investigació per descobrir la identitat del cadàver i posar llum al cas. Es comprovaran tots els llistats de desapareguts que tenen la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per veure si alguna persona coincideix amb les característiques del cadàver trobat.

El cos del mort no presentava un gran estat de descomposició, sinó que el mal estat en què es trobava es deu al camí que ha recorregut fins a arribar a l’Ecoparc de Toledo. Segons ha explicat el delegat del govern a Castella – la Manxa, Francisco Tierraseca, “el cos ha estat en un contenidor, ha passat per un camió de recollida de residus, pels diferents processos de canalització dels residus de la mateixa planta i, per tant, s’ha anat deteriorant”.