El passat 10 de desembre dos cosins de 17 i 11 anys van desaparèixer mentre compraven amb el pare d'un d'ells en un supermercat de Madrid. La família va denunciar el fet i, gairebé dues setmanes més tard, el cos de Fernando Fernández, el gran dels dos, ha estat trobat sense vida en un abocador de Toledo. Fins ara, tot indicava que els menors havien marxat voluntàriament. La troballa del cadàver havia obert la porta a noves hipòtesis; ara, però, els resultats de l'autòpsia han donat un nou gir a la investigació.

El fet que el cos havia aparegut a l’interior d’un contenidor havia fet pensar a la policia que algú es podria haver desfet del cadàver llençant-lo entre la brossa. El mort estava sencer i, després d’una anàlisi més exhaustiva, s’ha confirmat que no presentava signes de violència; només unes ferides que es podrien correspondre amb lesions provocades per la màquina de brossa.

Podria haver mort ofegat

Així mateix, l’autòpsia indica que Fernando podria haver mort ofegat. La policia continua investigant per poder aclarir les circumstàncies exactes de la seva mort i la teoria que ara mateix té més força és la d’un accident. No obstant això, els agents estan desconcertats, ja que no tenen cap pista sobre com hauria acabat el cos de Fernando a la cinta transportadora d’un abocador.

Un altre detall preocupant és que Ángel Fernández Silva, el cosí petit, encara continua desaparegut. El cap de la policia de Madrid, Manuel Soto, ha assegurat que la recerca del nen continua de manera exhaustiva. "Des de la desaparició ens hem bolcat amb la investigació d'aquest cas i, després de la troballa del dia 15, hem traslladat de manera immediata informació al Grup d'Investigació i estem mirant", ha declarat. Els agents li estan buscant per la mateixa zona on han trobat el cadàver de Fernando i, tot i no descartar cap línia de recerca, els agents no esperen trobar Ángel amb vida.