La Policia Nacional segueix rastrejant l’abocador de Toledo en cerca de més restes humanes després de l’aparició d’un peu aquest dimecres. Tot sembla apuntar que pertanyeria a l’Ángel Fernández Silva, el menor d’11 anys desaparegut a Madrid amb el seu cosí, el cadàver del qual va aparèixer en aquest mateix abocador el 15 de desembre. Els investigadors ja han informat els familiars del nen que existeix un 90% de possibilitats que sigui seu, ja que és de la mateixa talla. Malgrat això, encara no es pot confirmar i s’estan buscant altres parts del cos per poder-ho confirmar. També per a poder fer-li una autòpsia i descobrir les causes de la mort.

El peu que es va trobar ja ha estat enviat a l’Institut de Medicina Legal de Toledo per a practicar-li les corresponents proves d’identificació. “No puc traslladar cap confirmació que les restes corresponguin al segon menor desaparegut” ha explicat el delegat del govern a Castella – la Manxa, Francisco Tierraseca. Tot i això, ha deixat la porta oberta en afirmar que “evidentment en aquell mateix abocador s’estava buscant el segon menor desaparegut a Madrid”.

Tierraseca també ha declarat que no es poden treure conclusions perquè a hores d’ara la Policia Nacional només té indicis. “Fins que no es tinguin proves concloents i acabin les investigacions, es contemplen tots els escenaris possibles”, ha apuntat. De moment continua la cerca de més restes humanes a la zona de l’Ecoparc de Toledo on va aparèixer el peu. Fins ara només s’ha rastrejat un 30% de l’abocador, unes 9.000 tones d’escombraries de les més de 22.000 que reculli de tota la província.

El cadàver del seu cosí Fernando va aparèixer en el mateix abocador de Toledo

L’Ángel havia desaparegut amb el seu cosí Fernando després d’anar a un supermercat a Madrid el 10 de desembre. Cinc dies després, el cadàver del Fernando va aparèixer a l’abocador de Toledo. El cos presentava molt mal estat després de passar per un camió d'escombraries i per una cinta transportadora. L'autòpsia va determinar que havia mort per asfíxia. Des d’aleshores s’havia muntat el dispositiu de cerca de l’Ángel en aquest mateix abocador, pensant que també podria trobar-se allà. De moment s’ha trobat un peu que podria ser d’ell i s’estan buscant més restes.