L'estiu acaba, i això suposa una tornada a la rutina i una posada a punt de tot, incloent-hi el cotxe, que després d'uns mesos intensos, acumula molta brutícia. La tardor, tot i no haver començat encara, ja es fa notar amb canvis de temporal, baixades de temperatures i ruixats intensos escampats arreu del territori català. Aquests últims, contràriament al que tothom pensa, poden ser els teus majors aliats a l'hora d'evitar les cares multes que la Direcció General de Trànsit (DGT) posa a aquells conductors que duen el cotxe massa brut

Un truc poc conegut pot ajudar-te a netejar el cotxe amb l'aigua de la pluja

Tot i que és impossible mantenir el cotxe net només amb l'aigua de la pluja, hi ha un truc per, si més no, aprofitar les inclemències del temps i que juguin a favor teu i del teu cotxe, evitant-te així una multa per dur el cotxe massa brut. La principal recomanació perquè el cotxe estigui net és no deixar-lo a l'aire lliure, allunyant-nos així de la creença popular que la pluja netejarà el nostre cotxe i el mantindrà net i polit. Si més no, una cosa és certa: l'aigua de la pluja, especialment quan cau amb intensitat, pot ajudar-nos a netejar el vehicle o, almenys, a treure-li la primera capa de brutícia. Segons experts en la neteja de cotxes consultats per La Vanguardia, la pluja contribueix a desenganxar i estovar els insectes o els excrements d'ocells incrustats als vidres o a la carrosseria.

Per tant, és recomanable que, si encara no has netejat el cotxe a fons, esperis que passin aquests dies de tempesta que s'aproximen, deixar que la pluja estovi la capa de brutícia que hi ha al cotxe i, després, portar-lo a un túnel de neteja o a un servei especialitzat per tal que quedi net com una patena. Malgrat el truc per aprofitar l'aigua de la pluja, no és recomanable que cada vegada que plogui el cotxe es mulli, ja que la pluja, quan no cau de forma torrencial, el que fa és enganxar encara més la brutícia sobre la pintura i els vidres del nostre cotxe, fins que es forma una capa molt difícil de treure.

La DGT et pot sancionar amb una multa de fins a 200 euros per portar el cotxe brut

Aquest truc és vàlid ara, que la tornada de les vacances és encara recent i la majoria de la població no ha pensat en la importància de tenir el cotxe net, després de mesos acumulant la pols de la platja, els insectes i altres als vidres arran de llargs viatges, o el fang a les matrícules. Tanmateix, i tot i semblar una llegenda urbana, la DGT pot sancionar-te econòmicament per dur el cotxe brut, amb multes que van des dels 80 euros fins als 200. Es valora, principalment, que els vidres estiguin nets i permetin una visió òptima, ja que tota la informació necessària per a conduir es rep a través d'aquests. No només els vidres han d'estar nets, sinó que la matrícula davantera i posterior també han de poder llegir-se perfectament per detectar i rastrejar el vehicle en cas d'incidència o falta.