Els responsables de la Direcció General de Trànsit (DGT) treballen diàriament per millorar les condicions de seguretat per als vianants, conductors i acompanyants als carrers i carreteres espanyoles. L'objectiu de les seves normes i mesures és que els accidents que es produeixin siguin cada any menys.

És per això que cada any hi ha actualitzacions al seu reglament, per intentar legislar sobre tots els elements que puguin circular pels carrers, calçades o carreteres. Un exemple d'això és la nova legislació sobre patinets elèctrics, que són cada vegada més presents a les grans ciutats.

També hi ha canvis molt importants als complements que han de portar els turismes, com el nou sistema ISA, que substituirà aviat als miralls retrovisors tradicionals. L'objectiu és sempre el mateix: progressar i aconseguir millors sistemes de seguretat que evitin que hi hagi més víctimes mortals en els accidents que es produeixen cada any.

Les pluges de fang poden causar molts problemes

En els últims dies diversos punts d'Espanya s'han vist afectats per les pluges de fang que ha produït la borrasca Celia i la pols en suspensió que arriba des del Sàhara. El que provoca que diversos vehicles, cases i tota mena de mobiliari urbà s'hagi omplert d'una capa de terra molla que pot ser molt molesta.

Cotxes bruts EP (2)

Cotxes bruts / Europa Paress

Aquest problema ha arribat sobtadament, molts conductors no estaven preparats per actuar ràpidament per netejar els seus vehicles abans de poder circular amb ells. La DGT recomana sempre rentar el cotxe perquè el vidre frontal i els miralls es trobin en perfectes condicions, sense elements que puguin dificultar la visibilitat.

La multa de la DGT per portar el cotxe brut

La Direcció General de Trànsit pot sancionar els conductors que no tinguin el seu cotxe en perfectes condicions mecàniques, això és sabut per tots. Malgrat això, també pot multar els usuaris que no tinguin els seus cotxes nets.

El Reglament General de Circulació és molt clar en aquest aspecte: "La superfície vidrada del vehicle haurà de permetre, en tot cas, la visibilitat diàfana del conductor sobre tota la via per la qual circula". En aquest cas, les parts indicades són el vidre davanter, les finestretes i el vidre posterior han de ser nets per no dificultar la visibilitat del conductor, ja que podria ser un dels motius pels quals tingui un accident.

No són els únics elements que han d'estar nets, les plaques davantera i posterior també han de poder veure's perfectament per detectar i rastrejar el vehicle i al seu conductor en cas d'incidència o falta. També han d'estar il·luminades correctament.

Les sancions que contempla la DGT per als conductors que no compleixin les condicions de netedat obligatòries van des dels 80 euros als 200. Per la qual cosa es recomana ser molt responsable en aquest aspecte per evitar qualsevol mena de problema o despesa inesperada.