Novetats de l'assassinat de la Déborah Fernández, la jove de 22 anys que va morir en estranyes circumstàncies a Vigo (Pontevedra): han trobat el seu mòbil, que feia 20 anys que havia desaparegut misteriosament a l'inici de la investigació. L'han trobat en una comissaria de Madrid, però li falta la targeta SIM, que és clau per saber qui la va matar.

El mòbil de Déborah Fernández-Cervera va desaparèixer fa 20 anys, als inicis de la investigació. El telèfon era un element clau per saber què va fer el dia de la desaparició i quan la van assassinar. La setmana passada, fruit de les obres a la comissaria central de Canillas, han trobat el mòbil i altres arxius del cas, però li falta la targeta SIM.

"Aprofitant el final de les obres i el retorn a la ubicació original, s'ha iniciat un procés de digitalització de la documentació existent de la secció, motiu pel qual s'està revisant tot el que està arxivat", expliquen els familiars de la Déborah Fernández, que han aprofitat l'ocasió per mostrar el seu rebuig cap al jutge del cas i els investigadors, als quals acusa d'haver actuat de manera negligent.

Desaparició i assassinat de la Déborah Fernández a Vigo

La Déborah Fernández tenia 22 anys quan, la primavera del 2002, va ser assassinada. Va desaparèixer i, al cap de pocs dies, van trobar el seu cadàver en una cuneta d'una carretera a O Rosal, a més de 40 quilòmetres d'on va desaparèixer sense deixar rastre. Estava despullada i tapada amb fulles: la persona que la va matar va crear un fals escenari per fer creure a la policia que l'havien violat. Fins i tot li va posar un preservatiu amb semen d'una altra persona a la vagina per fer-ho més creïble, però van descobrir que era tot mentida.

Pablo, el principal sospitós del crim, és la seva exparella

La Policia Nacional va obrir una investigació que, des del principi, ha estat plagada d'errors que han entorpit enormement tot el procés. El principal sospitós del crim és el Pablo, la seva exparella que, tot i els indicis i contradiccions en el seu testimoni, ni el van imputar ni el van investigar. 

Pablo caso Déborah Fernández / EFE
El Pablo és l'exparella de la Déborah Fernández i és el principal sospitós del seu assassinat, que va passar fa 20 anys a Vigo (Pontevedra) / EFE

Això no va passar fins fa uns mesos, gairebé 20 anys abans del crim. A l'informe policial, els investigadors expliquen que "tenen la convicció que està implicat tant en la desaparició com en la mort de la Déborah". L'home va passar a disposició judicial com a presumpte autor dels fets, ja que tenia moltes contradiccions molt complicades de justificar i, de moment, la investigació continua oberta per esclarir els fets.