La Déborah Fernández era una noia de 22 anys que va ser assassinada fa 20 anys a Vigo (Pontevedra). Actualment, només hi ha una persona imputada com a presumpte autor dels fets: és el Pablo, la seva exparella. Queda només una setmana perquè prescrigui el cas. Això significa que, si passats sis dies, descobreixen que hi ha més persones implicades en el crim, ja mai més podran ser jutjades. 

Els fets van passar l'abril el 2002, quan la Déborah Fernández Cervera va desaparèixer en estranyes circumstàncies a Vigo. Aquesta noia de 22 anys no tenia cap motiu per marxar sense deixar rastre, un fet que va fer saltar totes les alarmes. Els seus amics i familiars van descartar que es tractés d'una desaparició voluntària.

L'assassí va crear un fals escenari d'una agressió sexual

Després de dies desapareguda, van trobar el seu cadàver despullat a una cuneta a 40 quilòmetres d'on va ser vista per última vegada. L'home que la va matar va crear un escenari fictici per despistar als investigadors i va fingir que la Déborah havia estat víctima d'una agressió sexual, quan en realitat, no era així.

Molts paral·lelismes amb el cas de l'Helena Jubany

La investigació per aquest crim, que té molts paral·lelismes amb el cas de l'Helena Jubany, va ser molt negligent i es van obviar moltes proves i detalls que podien ser claus per saber qui va assassinar a la jove de 22 anys de Pontevedra.

La Policia Nacional assegura que el Pablo és l'assassí de la Déborah

No obstant això, tots els indicis apuntaven cap al Pablo. Ell assegura que és innocent, però segons la Policia Nacional "té la convicció que està implicat tant en la mort com en la desaparició de la Déborah", tal com s'explica a l'informe que van enviar als jutjats.

Déborah Fernández / Change.org
Déborah Fernández va ser assassinada fa 20 anys a Vigo (Pontevedra) i el dissabte 30 d'abril prescriu el crim / Change.org

Pablo, imputat com a presumpte autor del crim de la Déborah Fernánez

Gairebé 20 anys després del crim, tot va fer un gir de 180 graus i van imputar al Pablo com a presumpte autor dels fets. Aquest home és la seva exparella, que ha reconegut que ha mentit als investigadors i que té múltiples mentides i contradiccions que, a ulls dels agents, el converteixen en el principal sospitós d'aquest feminicidi.

A l'espera de saber els resultats de noves proves

El dissabte 30 d'abril prescriu el crim de la Déborah amb un únic imputat que, de moment, encara no ha estat jutjat, ja que cal esperar a saber els resultats de noves proves. Tot i que les investigacions policials només apunten cap a ell, si passats els sis dies descobreixen que hi ha més persones implicades en aquest assassinat, ja no podran ser jutjades perquè haurà prescrit.