Els festejos taurins continuen segant vides humanes, en un any en què els accidents mortals per toros han augmentat considerablement en comparació amb anys anteriors. L'última víctima mortal que s'afegeix a aquest macabre i sanguinari recompte és, no obstant això, un operari de la plaça de toros de Fuenlabrada (Comunitat de Madrid), que ha mort després que el toro saltés al carreró i envestís fatalment el treballador, qui malgrat no participar en els festejos, ha patit les pitjors conseqüències d'aquests. Un altre home ha resultat ferit arran del mateix incident, però es troba fora de perill.

El toro ha saltat al carreró de la plaça portàtil i ha banyegat l'operari

Els fets van ocórrer la tarda de dissabte passat 17 de setembre durant la solta del segon toro en el concurs de retalls, un espectacle en el qual diversos assistents s'enfronten als toros a l'interior de la plaça realitzant salts i retalls per esquivar l'animal; es tracta de la celebració prèvia a la correguda de toros programada per a aquella mateixa nit, la qual va quedar suspesa després de conèixer-se el fatal accident.

Tal com han relatat els testimonis del tràgic succés, el toro es va escapar de la plaça i va saltar al carreró d'aquesta, després que l'animal es xoqués amb la xapa de la plaça, que és portàtil, i veiés una possible escapatòria. En un vídeo gravat pels assistents al festeig, pot veure's com l'animal està tancat a la plaça i dos nois criden la seva atenció. Quan veuen que el toro es disposa a arremetre-hi, ambdós s'amaguen dins del carreró, però el toro envesteix de totes maneres la xapa de la plaça, trencant-la. El vídeo s'acaba en aquest precís instant, però segons apunten els assistents, l'animal va aconseguir entrar al carreró, on va fer fins a dues voltes i, al seu pas, va envestir fatalment l'operari de la plaça, que va patir una ferida per banyegada, i un altre home, que es va lesionar l'espatlla i es troba fora de perill.

L'operari va ser traslladat d'urgència i en estat crític a l'hospital, on ha mort

Arran de la banyegada del toro, l'operari va quedar en un estat molt crític. Els serveis sanitaris d'emergències el van traslladar d'urgència a l'hospital més proper, on el van sotmetre a una operació quirúrgica. Desgraciadament, la víctima, de 55 anys, no ha pogut superar la fatal ferida i ha mort en el centre hospitalari.

Tan aviat com es va conèixer l'incident, l'entitat organitzadora va comunicar a través de megafonia que el festeig quedava suspès, així com tots els actes en els quals hi havia toros involucrats. Segons ha sabut Europa Press, l'ajuntament del municipi té previst declarar dos dies de dol, mentre que els seus representants i altres personalitats públiques han traslladat les seves condolences als familiars i amics del treballador del Patronat Municipal d'Esports de Fuenlabrada.

Els festejos taurins sumen aquest any 10 víctimes mortals

Amb aquest últim incident, són ja deu les persones que han mort arran de festivitats taurines. La majoria de les víctimes es concentren en els correbous de la Comunitat Valenciana, on han mort un total de sis persones. A Madrid, fa tot just una setmana un altre home moria després que el toro envestís les tanques col·locades al carrer i atropellés el públic, a Navalcarnero (Comunitat de Madrid).