Un nen 12 anys està en estat molt crític després de ser envestit i banyegat per un toro a Puçol (València), durant una exhibició taurina a la qual no podia accedir a causa de la seva curta edat. El menor es troba ingressat en aquests moments a l'Hospital Clínic de València, on va ser traslladat per ser intervingut quirúrgicament per la gravetat de les seves ferides. La Policia de la Generalitat valenciana es troba investigant aquest succés.

El municipi valencià de Puçol ha celebrat amb magnificència la Setmana Taurina, un esdeveniment molt esperat per tots els veïns de la zona que cada any reuneix desenes de visitants. En la seva programació abunden diferents concursos i exhibicions de ramaderies; els actes d'aquests dies s'han saldat sense incidents destacables, però tot ha canviat la matinada d'aquest diumenge 3 de juliol, amb l'últim acte de la Setmana Taurina. La ramaderia Hermanos Navarro va concloure  la Setmana Taurina amb una exhibició al recinte habilitat, molt pròxim a l'Estadi Municipal José Claramunt, davant d'una multitud de persones. Ningú va adonar-se que, entre els presents, hi havia dos menors de 12 i 14 anys infiltrats. Quan van deixar anar els toros, va ser massa tard per a un dels nens, que va patir una de terrible banyegada que l'ha deixat ferit greument.

La víctima de la banyegada s'havia colat al recinte amb el seu cosí

L'edat mínima per accedir a aquest tipus d'actes són els 16 anys, ja que es tracta d'esdeveniments que exposen als presents a cert nivell de perillositat. No obstant això, els dos nens, de 12 i 14 anys, per causes que es desconeixen, però que s'estan investigant, van aconseguir entrar al recinte habilitat per a l'exhibició de ramaderia Hermanos Navarro, que va començar a dos quarts de dotze de la nit i es va allargar fins a les tres de la matinada, quan va tenir lloc el desafortunat accident. El nen es trobava en un cadafal observant l'últim recorregut dels toros, quan una vaca el va enganxar, amb una de les seves banyes, i el va arrossegar fora de la barrera, segons ha sabut el mitjà Las Provincias. El mateix mitjà assenyala que els menors haurien aconseguit les entrades després que el més gran d'ells les comprés, fent-se passar per un noi de 16 anys.

La banyegada ha afectat els òrgans vitals del nen

La terrible banyegada del toro al nen li ha causat greus ferides. El toro va envestir el menor per la zona del tòrax, amb tres cornades, i li va provocar ferides als ronyons i el fetge, així com un traumatisme toràcic. Els presents van socórrer el nen immediatament, portant-lo al metge del festeig. El sanitari li va tapar les ferides i, posteriorment, el menor va ser evacuat d'urgència a l'hospital de Sagunt, la localitat on resideix. Allà ha estat ingressat en Urgències durant unes hores. Aquest matí, no obstant això, l'estat del petit continuava sent crític, i les seves ferides requerien una intervenció quirúrgica. Per això, ha estat traslladat fins a l'Hospital Clínic de València, on roman ingressat, sense més novetats sobre el seu estat ni pronòstic.

El menor estava sota la cura de la seva àvia

Pel que sembla, els pares del menor es trobaven fora de la localitat de Puçol quan van succeir els fets, i el nen estava sota la cura de la seva àvia, segons han confirmat les fonts policials al mateix mitjà. La policia autonòmica valenciana continua investigant els fets, en espera que l'estat de salut del menor evolucioni.