La celebració dels 'bous al carrer' de Meliana i Picassent, a València, ha acabat amb la vida de tres homes en menys de 24 hores, segons informa el diari Levante. L'últim mort és un home de 56 anys i veí d'Albacete que va resultar greument ferit per la brutal envestida d'un toro durant la 'corrida' la setmana passada. Immediatament, va ser traslladat a l'UCI de l'hospital La Fe de València, on finalment ha mort.

La víctima va impactar a terra i es va desplomar

L'home es trobava a les famoses festes dels 'bous al carrer' a la localitat de l'Horta Sud dins de les celebracions en honor a Sant Cristòfor. En un moment donat, un dels toros va envestir la víctima mentre aquesta tractava d'esquivar un obstacle. L'animal el va enlairar amb les seves banyes i l'home va impactar brutalment contra l'asfalt i es va desplomar. A conseqüència del succeït, el veí d'Albacete va ser traslladat a l'hospital amb un traumatisme cranioencefàlic.

El terrible accident va ser gravat per casualitat pels veïns que presenciaven l'espectacle i les imatges han corregut com la pólvora per les xarxes socials.

Els 'bous al carrer' deixen tres morts en 24 hores

A més d'aquesta última víctima, també es lamenta la pèrdua de dues persones més. L'altre mort és un aficionat de 50 anys, Josep Antoni Garcia Arnau, anomenat 'El Poll', que va morir ingressat a l'Hospital Clínic de València també per un atac d'un toro a Meliana. Segons les fonts, l'home era aficionat a les corregudes de toros des de ben petit. Tanmateix, això no el va salvar de la forta tombarella després de no poder entrar al 'cadafal' per evitar que l'agafés l'animal.

Respecte a la tercera víctima mortal, es tracta d'un home de 64 anys de nacionalitat francesa que va morir dilluns passat a l'hospital de Dénia després de ser ingressat greument en patir una cornada en els festejos de Pedreguer.

Normativa per a la celebració dels 'bous al carrer'

La Secretaria Autonòmica de Seguretat i Emergències, l'òrgan competent dels festejos dels 'bous al carrer', va procedir ahir a recordar determinats aspectes que han de complir els organitzadors de les esmentades festes. Entre ells destaca la presentació de la sol·licitud d'autorització, els certificats tècnics i sanitaris i l'assegurança de RC i accidents en un termini de 15 dies hàbils d'antelació a la celebració del festeig.

La presència sempre del director de la festa, expert taurí i de, almenys, 10 col·laboradors voluntaris, la comprovació del bon estat de les instal·lacions del recinte taurí, la prohibició de la participació de menors de 16 anys en les curses, la prohibició de la participació de persones que no estiguin en condicions per efectes de begudes alcohòliques o substàncies psicotròpiques i, en el suposat extrem d'impossibilitat de retirar al menor o a la persona no apta, el director té la capacitat de suspendre la festa fins que aquests abandonin el recinte.