Un home de 30 anys ha mort aquest diumenge, 11 de setembre, a l'hospital on va ser ingressat després de ser envestit per un toro durant l'encierro de toros nocturn que aquest cap de setmana tenia lloc a la localitat de Navalcarnero (Comunitat de Madrid). La víctima, de qui ha transcendit que és procedent de Majadahonda i un gran aficionat als correbous i encierros, va ser traslladat d'urgència a l'hospital de Móstoles, on finalment ha mort a causa de les ferides causades per la cornada de l'animal, un incident que va tenir lloc a la cruïlla entre el carrer Alemanya i el carrer Cuesta de la Parra. El fatídic moment ha quedat gravat en vídeo pels assistents de l'esdeveniment; a les imatges s'observa la seqüència completa de l'accident mortal. 

L'home va relliscar intentant pujar a la tanca protectora, caient just davant el toro

Durant la tercera jornada de correbous de Navalcarnero, concretament durant l'encierro nocturn que tenia lloc la nit del passat dissabte, 10 de setembre, centenars de persones s'han concentrat als carrers de la localitat madrilenya per contemplar l'esdeveniment. Una de les persones del públic, un veí de Majadahonda de 30 anys i gran aficionat, així com participant, d'encierros, va voler pujar sobre una de les tanques protectores per tal de tenir una millor visibilitat, tal com feien molts altres assistents. Tanmateix, l'home va relliscar en aquest intent de pujar, amb la mala fortuna que va caure just en el moment en què el toro passava per la seva alçada. L'animal el veu a terra i es dirigeix directament a ell; mentre l'home continua estirat, el toro l'enganxa i l'envesteix nombroses vegades, sota la mirada atònita i esgarrifada de la resta dels assistents. 

Diverses persones intenten saltar i interposar-se entre el toro i l'home o, almenys, fer que el toro deixi d'encebar-se amb la seva víctima, sense massa èxit. Transcorren diversos segons, en els quals el toro no para d'envestir amb les banyes l'home, fins que la resta d'assistents aconsegueixen desviar l'atenció de l'animal cap a ells. El toro finalment abandona el lloc i la seva víctima, que queda estabornida a terra, és atesa, en un primer moment, pels mateixos assistents. A continuació, una ambulància contractada per l'organització de l'esdeveniment va atendre l'home. El tràgic accident ha quedat gravat en un vídeo que a hores d'ara ja circula per les xarxes socials. 

L'ajuntament de Navalcarnero lamenta l'accident

El consistori de la localitat madrilenya ha lamentat el fatídic accident en un breu comunicat a través del seu compte oficial de Facebook. En un primer moment va córrer el rumor que l'ajuntament suspendria les festivitats taurines de diumenge i dilluns, ja que en tenir constància de l'accident, es va suspendre l'encierro, un fet insòlit en aquest poble. Tanmateix, l'ajuntament de Navalcarnero ha informat també que la resta d'esdeveniments taurins continuaran celebrant-se. 

mor home envestit toro navalcarnero
L'ajuntament de Navalcarnero trasllada els seus condols als familiars i amics de la víctima mortal. / Font: Facebook