Almenys 34 persones, gairebé tots ells nens, han mort en un tiroteig en una guarderia de Tailàndia. El presumpte autor dels fets és un exoficial de la policia d'aquest país que ha fugit després de la massacre. Les autoritats han difós una foto del seu rostre i han demanat col·laboració ciutadana per trobar-lo com més aviat millor.

Els fets han passat aquest dijous, 6 d'octubre, en una guarderia de la província de Nong Bua Lamphu. De moment, hi ha 34 víctimes mortals, de les quals, 22 son nens. Aquesta xifra encara podria augmentar més, ja que hi ha una gran quantitat de persones ferides per les bales.

L'autor del tiroteig de la guarderia de Tailàndia és un expolicia expulsat

El presumpte autor dels fets es diu Pol Panya Khamrab i, segons expliquen els mitjans de comunicació tailandesos, és un antic oficial de la policia que va ser expulsat del cos. Per causes que encara s'estan investigant, aquest dijous al matí, ha entrat en una guarderia de Tailàndia  i ha començat a disparar a tothom qui se li posava pel camí. Després de la massacre ha fugit amb una furgoneta i han demanat col·laboració ciutadana per trobar-lo com més aviat millor. És un home armat i perillós i, per tant, han demanat prudència i, en caso de trobar-se'l, que avisin a la policia des d'un lloc segur.

Tiroteo Tailandia / Redes sociales
Un tiroteig en una guarderia de Tailàndia deixa, com a mínim, 34 persones mortes, gairebé totes elles nens petits / Xarxes socials

No saben si s'ha suïcidat o si continua amagat

El Pol, després del brutal tiroteig, ha anat a casa seva i ha assassinat la seva dona i els seus tres fills. Alguns mitjans asseguren que, després d'aquesta última matança, s'ha suïcidat. No obstant això, altres diaris locals asseguren que està viu i que continua amagat: els ciutadans de la zona tenen por que continu assassinant gent innocent.

L'autor del tiroteig va ser expulsat de la policia per narcotràfic

El Pol va ser expulsat de la policia perquè era un agent molt conflictiu. Feia anys que tenia problemes d'addicció a les drogues i a l'alcohol i el van detenir en el marc d'una operació contra el narcotràfic. Així doncs, els investigadors no descarten que es tracti d'una venjança per aquesta expulsió.