Xavi Jiménez, imputat per l'assassinat d'Helena Jubany, torna a estar en el punt de mira després de la declaració de dos testimonis clau. Un d'ells ha desmuntat la seva fràgil versió dels fets, plena de mentides i contradiccions. El sospitós assegurava que quan va desaparèixer la bibliotecària de Sabadell, estava reunit amb el testimoni, però ell ha remarcat que això no és cert: Xavi Jiménez, una vegada més, s'ha quedat sense coartada.

El presumpte assassí va passar a disposició judicial fa uns mesos. Va explicar que la tarda del 30 de novembre del 2001, que va ser quan va desaparèixer Helena Jubany, estava amb Jaume Sanllehí, un amic seu. Concretament, va dir al jutge que estaven reunits a la Unió Esportiva de Sabadell, d'on tots dos eren membres.

Va canviar la seva versió dels fets per fer-la coincidir amb la de Xavi Jiménez

Aquesta mateixa versió va ser la que va donar a la Policia Nacional fa 20 anys. No obstant això, Sanllehí va explicar una versió diferent: va dir que estava prenent unes cerveses amb uns amics a Barcelona. Després, va parlar amb el Xavi i es va adonar que el seu amic no tenia coartada. Per aquest mateix motiu, va tornar a la comissaria i va canviar la seva versió dels fets per fer-la coincidir amb la del Xavi.

helenajubany
Helena Jubany va ser assassinada a Sabadell fa gairebé 21 anys / Cedida

No obstant això, Jaume Sanllehí, 20 anys després, ha tornat a canviar la seva versió dels fets. Ha explicat que la primera versió que va donar als investigadors era la correcta: estava amb uns amics prenent una cervesa a Barcelona i que ho recorda perfectament perquè aquell dia era el seu aniversari. Tal com diu ell mateix, gràcies al programa Crims de TV3, va poder fer memòria i ho va recordar tot: aquella tarda no estava amb el Xavi, explica El Peródico.

El germà d'Helena Jubany l'acusa d'haver encobert un assassinat

A ulls de Joan Jubany, germà de la víctima, això no va ser casualitat, sinó que va encobrir l'assassinat. Encara que es demostrés aquesta teoria, Sanllehí no podria ser jutjat, ja que el delicte ha prescrit. L'últim avanç en el cas de l'Helena Jubany ha estat que el jutge ha ordenat que es torni a analitzar una mostra vaginal que li van extreure fa 20 anys.