El Serafín és un guàrdia civil que ha estat condemnat a 53 anys de presó per violar 16 nens i nenes que tenien entre 6 i 10 anys. A part de policia, també era monitor de bàsquet i professor de classes particulars d'anglès i aprofitava aquest context per abusar sexualment dels menors. La seva trama de pederàstia va sortir a la llum gràcies a una dona, que va veure un comportament estrany i va posar una càmera oculta que ho va gravar tot. 

Segons s'explica a la sentència, el Serafín passarà 53 anys entre reixes per diferents delictes: abusos sexuals continuats, abusos sexuals amb proveïment per la seva autoritat com a professor cap a dues de les víctimes. Aquest pederasta estava destinat a Monzón, molt a prop de Barbastro (Osca), on també treballava com a professor de classes particulars d'anglès i com a entrenador de bàsquet.

Totes les víctimes tenen entre 6 i 10 anys

Tot va començar quan una mare va entrar en una de les classes i va comprovar que el Serafín tenia assegut a sobre seu el seu fill menor d'edat, una actitud que li va cridar molt l'atenció. Per aquest mateix motiu, va decidir posar unes càmeres ocultes per veure què passava a l'aula. Quan va veure les imatges es va adonar de la gravetat de la situació: aquest home de 50 anys estava violant els menors als quals donava classes.

Per surrealista que sembli, el guàrdia civil va denunciar la mare de la víctima per violar la seva intimitat. Evidentment, el tribunal no ha acceptat la seva petició i ha considerat lícites les gravacions, que s'han convertit en un element clau per condemnar-lo. També han estat clau els testimonis de les víctimes, que tenien entre 6 i 10 anys.

El Serafín ha estat condemnat a 53 anys de presó

El Serafín, casat i amb dos fills, va abusar sexualment de nens i nenes i els oferia regals i llaminadures a canvi. A causa de la curta edat de les víctimes, no eren conscients de la gravetat de la situació. Tres anys després que els seus companys de l'Institut Armat el detinguessin, finalment, s'ha fet justícia i haurà de passar els pròxims 53 anys a la presó.