Quatre individus disfressats amb màscares van cometre, el passat dilluns 12 de setembre, un robatori de pel·lícula en una nau industrial del municipi de Montcada i Reixac (Vallès Occidental) amb l'objectiu d'aconseguir un milionari botí. La tarda del passat dilluns, els lladres van accedir a l'interior de la nau industrial, on s'emmagatzemava roba valorada en més d'un milió d'euros, per tal de carregar les caixes en un camió que allà els esperava i fugir. Durant el transcurs del robatori, els individus van disparar amb una pistola elèctrica un treballador de la nau, el van lligar de mans i peus amb precinte, deixant-lo lligat i emmordassat mentre ells sostreien la roba i la carregaven al camió.

El robatori, però, ha tingut un final agredolç pels lladres, que tot i haver aconseguit fugir, posteriorment van ser enxampats pels agents dels Mossos d'Esquadra, que els acusen de ser els presumptes autors d'un robatori amb violència i intimidació, detenció il·legal i danys. Un dels lladres ha ingressat a presó, i els altres tres han quedat en llibertat amb càrrecs, després d'haver passat a disposició a judicial, segons confirmen els Mossos. 

Els lladres, disfressats amb màscares i granotes de color blanc, van agredir amb molta violència un dels treballadors

El passat dilluns, quatre homes d'entre 30 i 44 anys es disposaven a efectuar un violent robatori pel qual obtindrien, si tot anava bé, un botí valorat en 1.371.071 euros, el qual estava repartit en 450 caixes de roba. Per a dur a terme el robatori, els presumptes lladres van equipar-se amb màscares per a no ser reconeguts, granotes blanques, pistoles elèctriques, precinte i brides, entre d'altres. A les 17:30 hores de la tarda, dos dels quatre acusats estacionaven el seu vehicle al costat de la nau industrial que es disposaven a assaltar, baixant del cotxe ja encaputxats i emmascarats, preparats per a l'acció. Escassos minuts després de la seva arribada, un segon vehicle, un camió, entrava també a la nau. Un cop dins el magatzem de l'empresa, els quatre presumptes lladres van agredir amb molta violència un treballador de l'empresa, a qui van disparar amb una pistola elèctrica per a després emmordassar i lligar de cap i peus amb precinte, retenint-lo durant hores mentre ells efectuaven el robatori. 

caixes roba valorada mes milio euros robatori montcada i reixac
Els lladres pretenien robar 450 caixes de roba valorada en més d'un milió d'euros. / Foto: Mossos d'Esquadra

Un veí va veure els dos sospitosos i va alertar els Mossos d'Esquadra

Era un pla perfecte, però els lladres no comptaven amb que un veí de Montcada i Reixac havia observat, des d'una distància prudencial, la seva arribada i entrada a la nau industrial. El testimoni va sospitar dels individus, i quan va sentir els crits i cops que provenien de dins la nau, va alertar la Sala Central de Comandament dels Mossos d'Esquadra, la qual ràpidament va coordinar un dispositiu format per agents de les comissaries de Montcada i Reixac i de Cerdanyola del Vallès, juntament amb agents de la Policia Local de Montcada i Reixac. 

granota blanca robatori montcada i reixac
Els lladres vestien una granota blanca. / Foto: Mossos d'Esquadra
robatori pelicula montcada reixac
A més de la granota, els lladres anaven disfressats amb una màscara per a no ser reconeguts. / Foto: Mossos d'Esquadra

Els Mossos van detenir en qüestió d'hores els quatre presumptes lladres

Els agents dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local de Montcada i Reixac van desplaçar-se fins a la nau, trobant-hi en el seu interior el treballador lligat i emmordassat, així com el camió dels lladres, que estava a punt de marxar. Un dels lladres va alertar de la presència de la policia, fent que dos dels individus escapessin pel sostre just a temps; el lladre restant també va intentar fugir, però finalment els Mossos el van retenir, així com al conductor del camió. Mentre escorcollaven el lladre, van trobar-li una pistola elèctrica (amb la qual presumptament havien agredit el treballador), una bossa amb brides, joies i 97 bitllets de 50 euros falsos. 

pistola electrica robatori montcada i reixac
La pistola elèctrica trobada a un dels presumptes lladres amb què van atacar el treballador de la nau. / Foto: Mossos d'Esquadra

A la vegada, els agents procedents de la comissaria de Cerdanyola del Vallès cercaven els dos lladres pròfugs. A l'altura del carrer Progrés de Montcada i Reixac, van localitzar dos homes i van notar que aquests intentaven esquivar-los, de manera que els agents els van retenir. Després de fer les indagacions corresponents, van detenir també aquests dos homes per la seva presumpta relació amb el robatori. 

Els quatre presumptes lladres, després de passar a disposició judicial, han quedat en llibertat amb càrrecs. Tots excepte un, pel qual el jutge ha decretat l'ingrés a presó provisional.