L'angoixa per saber on són els cadàvers d'Anna i Tomás Gimeno està lluny d'acabar-se. Avui la titular de Jutjat de Violència sobre la Dona número 2 de Santa Cruz de Tenerife ha autoritzat que en els pròxims dies el vaixell oceanogràfic Ángeles Alvariño deixi de buscar la nena i el pare desapareguts en considerar que, a hores d'ara, ja és "impossible" seguir amb les tasques de recerca.

El responsable d'operacions de l'embarcació, cedida per a la recerca de les nenes de Tenerife i de Tomás Gimeno per l'Institut Espanyol d'Oceanografia, també ha arribat a la mateixa conclusió a causa de l'escarpat del terreny submarí que s'està rastrejant tal com han explicat aquest dimecres a la tarda fonts del Tribunal Superior de Justícia de Canàries.

L'Ángeles Alvariño deixarà de buscar la nena i el pare

La magistrada ha acordat autoritzar cessar en la cerca de la nena que encara no ha aparegut, Anna Gimeno, i del seu pare, el presumpte assassí d'ella i de la filla gran Olivia, després dels informes tècnics redactats pels responsables de l'Ángeles Alvariño. En aquest informe, el responsable d'operacions del vaixell qualifica de "completament inabordable" l'exploració en la zona on podrien localitzar-se nous resultats.

Instituto Español de Oceanografía "Ángeles Alvariño" - EFE / Miguel Barreto

Imatge del vaixell que ha buscat durant un mes les dues nenes de Tenerife i el seu pare, Tomàs Gimeno / EFE

Els investigadors temen que donades els corrents submarins "no es pugui assegurar que un cos llastrat amb un cinturó de busseig no es desplaçaria rodant podent arribar a un lloc no determinat i, per tant, fora de la capacitat de recerca" del vaixell activat ara per buscar Tomàs i Anna Gimeno.

Va trobar el cos de la gran, l'Olivia Gimeno

Aquesta embarcació cedida per l'Institut Espanyol d'Oceanografia fa més d' un mes que està rastrejant la costa sud-est de Tenerife, molt per sobre del termini inicial estimat, i fins avui només ha pogut localitzar el cos de la gran.

També es va trobar una bossa on, suposadament, hi havia d'haver el cos de la germana, però el cadàver no ha aparegut, i dues bombones d'oxigen propietat del pare. L'ordre de la magistrada que tutela les investigacions de la Guàrdia Civil complicarà encara molt més poder localitzar els dos cadàvers, allargant, encara més, si cap, el sofriment de la mare i la família de les dues nenes.