El vaixell Ángeles Alvariño continua prorrogant la seva estada per acabar de resoldre el cas de les nenes de Tenerife. Una àrdua tasca que no està sent gens fàcil tècnicament. Ara comencen a faltar recanvis per al robot subaquàtic que va trobar el cos de l'Olivia i que hauria de trobar els de l'Anna i Tomás Gimeno.

La recerca de Tomás Gimeno i Anna es complica

Si bé el cas de la desaparició de les nenes de Tenerife fa setmanes que es va convertir en un assassinat emmarcat en violència de gènere, la recerca subaquàtica del cos de Tomás Gimeno i l'Anna, la nena petita, d'un any, es complica.

Vaixell Ángeles Alvariño Tenerife / EFE

El vaixell no troba l'Anna i Tomás Gimeno després de trobar el cadàver de l'Olivia / EFE

El vaixell Ángeles Alvariño, cedit fa més d'un mes per l'Institut Espanyol d'Oceanografia, ha prorrogat diverses vegades ja la seva estada en aigües de Tenerife, deixant de banda les seves tasques i missions per a la ciència. Malgrat l'esforç del personal, a qui fins i tot la mare, Beatriz Zimmermann, va agrair la seva feina, hi ha hagut diversos problemes tècnics.

S'esgoten els recanvis del robot aquàtic de l''Ángeles Alvariño'

Aquest vaixell no està pensat per a tasques allargades en el temps, i el seu robot aquàtic, el Liropus 2000, comença a tenir limitacions. I és que després de tant temps de recerca i després de superar problemes meteorològics i irregularitats en el fons marí, els recanvis perquè l'aparell continuï funcionant es comencen a esgotar.

Així ho ha explicat el cap Técnico del Liropus, José Cubeiro, a El programa d'estiu per explicar el perquè de la parada d'aquesta matinada en la recerca.

Segons aquest ha estat només una escala tècnica i per fer un canvi de tripulació. Tanmateix ha explicat que els recanvis del robot Liropus 2000 s'estan esgotant.

Sense rastre del pare i la petita de les nenes de Tenerife

Cubeiro ha assegurat que el funcionament de la maquinària és òptim, encara que no se li estiguin fent les millors tasques de manteniment possibles perquè la feina està sent molt intensa.

El Liropus 2000 és un robot submarí dirigit a distància que pot submergir-se fins a 2.000 metres de profunditat al mar per recuperar un objecte detectat. Així va ser amb el cos d'Olivia, la germana gran, de sis anys.

Tomás Gimeno / El Caso

La prioritat és trobar els cossos de Tomás Gimeno i de l'Anna per confirmar el doble assassinat / El Caso

Encara que les probabilitats de recuperar els cadàvers de Gimeno i la seva filla Anna són cada dia menors, Cubeiro ha assegurat que continuaran treballant a ordres de la Guàrdia Civil i buscaran a la zona delimitada.

També s'estan buscant alternatives privades per seguir les tasques del vaixell en cas de no poder ajornar més els compromisos i haver d'abandonar la investigació.