L'autòpsia realitzada a la nena Olivia ha revelat que va morir com a conseqüència d'un edema agut de pulmó, segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia de les Canàries (TSJC).

L'edema agut de pulmó es produeix per un col·lapse dels pulmons, en aquest cas d'aigua. Tanmateix, aquesta definició tècnica no permet, de moment, concretar les circumstàncies exactes que van envoltar la mort d'Olivia. I és que l'edema pulmonar va poder ser posterior al subministrament, per exemple, d'alguna substància ansiolítica. A determinar quan surtin els resultats de les anàlisis toxicològiques.

Anna Olivia Gimeno Zimmermann Tenerife / Instagram

Anna i Olivia / Instagram

Anna i Olivia, d'1 i 6 anys, van desaparèixer el passat 27 d'abril juntament amb seu pare, Tomás Gimeno. Aquell dia, el pare va trucar a la seva exparella i li va dir que no tornaria a veure les seves filles.

Autòpsia d'Olivia

L'autòpsia al cadàver de la petita va acabar cap a les 15.00 hores d'aquest divendres a l'Institut Anatòmic Forense i encara s'esperen els resultats de les anàlisis toxicològiques, biològiques i histopatològiques, segons Europa Press.

Així mateix, la prova de l'empremta dactilar realitzada en el mateix Institut va confirmar també aquest divendres que el cos trobat dijous passat en aigües de Tenerife és el d'Olivia, de sis anys.

Tomás Gimeno / El Caso

Tomás Gimeno / El Caso

El cos va ser trobat pel robot submarí de rastreig del vaixell oceanogràfic Ángeles Alvariño a uns 1.000 metres de profunditat i a unes tres milles de la costa de Tenerife. Es trobava a l'interior d'una bossa d'esports amarrada a una àncora

El cos va ser traslladat a terra i portat a l'Anatòmic Forense per a l'aixecament. L'Ángeles Alvariño continua des d'aleshores el rastreig a la zona per trobar la seva germana Anna i Tomás Gimeno.

Anna i Olivia desaparegudes / SOS Desaparecidos

Anna i Olivia / SOS Desapareguts

El pare de les menors va ser vist per última vegada a Santa Cruz de Tenerife carregant la seva llanxa amb diverses bosses i va arribar a salpar fins a dues vegades, encara que mai no va ser vist amb les menors.

Després de més de 40 dies desaparegudes, la recerca de les dues nenes continuava després que el sonar i el robot submarí que estan utilitzant per trobar pistes sobre Anna i Olivia trobés una ampolla d'oxigen i un llençol, a 3 milles de la costa i a 1.000 metres de profunditat, a la zona on es va perdre la pista del mòbil del pare de les nenes desaparegudes a Tenerife.

Vaixell Ángeles Alvariño nenes Tenerife / EFE

Vaixell Ángeles Alvariño nenes Tenerife / EFE

Els ulls dels investigadors estaven posats al mar, que és on finalment han trobat el cadàver d'Olivia en una bossa i on continuen treballant per concretar noves troballes. Anna i Tomás continuen desapareguts i s'albira el pitjor.

Sense rastres de sang i pastilles a casa de Tomás

La Guàrdia Civil creu que Tomás Gimeno va matar les seves filles després de drogar-les, ja que el cos d'Olivia va ser recuperat a Tenerife sense signes de violència externa i no es va trobar sang en cap de les proves analitzades.

Tenerife - Niñas Secuestradas

A la casa no es van trobar restes biològiques o sang de les nenes, però sí diversos envasos de medicaments / EFE

A casa de Tomás els investigadors van trobar relaxants musculars i calmants que se li havien receptat al pare després d'un accident de motocròs, en el que es va lesionar la clavícula i diverses costelles. La quantitat de pastilles que falten als envasos han portat als agents a plantejar que l'home hauria drogat les nenes abans de matar-les.

Així doncs, Tomás Gimeno presumptament hauria matat a les nenes a la seva finca d'Igueste de Candelaria en un pla preconcebut que tenia com a finalitat provocar a la seva exparella el dolor més gran que pogués imaginar. Aquesta és una de les premisses que assenyala la magistrada titular del Jutjat de 1a Instància i Instrucció número 3 de Güimar.