La tarda d'ahir, dijous 8 de setembre, va deixar el terrible balanç de dues persones mortes per l'impacte d'un llamp. Els fets van succeir a la popular Cala Mesquida, situada al nord-est de l'illa de Mallorca (Illes Balears) poc abans de les quatre de la tarda, quan una tempesta de gran càrrega elèctrica va deixar caure gairebé 300 llamps en tres hores. Un d'aquests llamps va impactar fatalment en dos homes que, en aquells moments, eren a la zona del sorral de la cala, electrocutant-los i fulminant-los. Els dos homes, un turista alemany de 51 anys, i un turista suís de 65, van morir a conseqüència de l'incident. Els primers a atendre les víctimes va ser els membres de l'equip de socorristes que treballa a la mateixa cala, els quals han relatat avui als mitjans locals l'esgarrifosa vivència

"Quan vam arribar ens vam trobar dos cadàvers, un d'ells completament carbonitzat"

El relat de l'equip de socorristes resulta estremidor. Tal com han explicat els testimonis d'aquest fatídic succés al mitjà local Diario de Mallorca, tan bon punt va començar a colpejar la tempesta, els socorristes van prohibir el bany amb la bandera vermella, i van avisar els equips d'emergències de les Balears, així com als banyistes de la cala.

Havien transcorregut escassos cinc minuts, però el tràgic accident ja havia succeït. "Cinc minuts després de donar l'avís (...) veiem de lluny un individu al qual li sortia fum del cos", narra Federico Parisín, el cap dels socorristes, al mitjà mallorquí. "Vam córrer cap a ell el més ràpid que vam poder per socórrer-lo, però quan vam arribar ens vam trobar amb els dos cadàvers, un d'ells completament carbonitzat". La traumàtica visió no va impedir als socorristes atendre i gestionar la situació, que era extremadament delicada: "Vam començar allà mateix les maniobres de reanimació [a l'altra víctima], sota una tempesta elèctrica molt forta i tement també per la nostra vida". El socorrista explica que un grup d'alemanys els van ajudar a traslladar els cossos fins a la casseta de l'equip de salvament, on van reprendre les maniobres de reanimació, ja protegits dels llamps. 

El turista suís, de 65 anys, va ser, doncs, la primera víctima mortal d'aquest accident meteorològic. Tal com relaten els socorristes, la "descàrrega elèctrica va entrar-li pel cap i va sortir per un peu", deixant el seu cos totalment cremat, i amb fum sortint-ne. La segona víctima mortal, el turista alemany de 51 anys, estava només a 15 metres del suís quan va rebre la descàrrega elèctrica, la qual es desconeix si va ser un rebot del primer llamp, o un llamp diferent. Els intents de reanimar el turista alemany, que en un primer moment havia resultat ferit de gravetat, van allargar-se prop de 40 minuts, però, finalment, només en van poder certificar la mort

La dona del turista alemany va presenciar la mort del seu marit i va necessitar assistència psicològica

El turista alemany es trobava a Mallorca de vacances amb la seva dona. Desgraciadament, en el moment dels fets, ella va presenciar-ho tot a escassos metres de distància del seu marit, motiu pel qual va requerir assistència psicològica per tal d'afrontar la tràgica situació i comunicar-la als seus fills, així com a la resta de familiars.