Una dona ha mort, i dues persones més han resultat ferides a conseqüència de la caiguda d'un llamp, a l'estat de Florida. Els fets van succeir la tarda del passat dijous, 18 d'agost, a la ciutat de Winter Springs, quan a Espanya eren les vuit del vespre. Segons el relat dels testimonis, la dona estava en un parc molt proper a l'escola d'un dels seus fills esperant que sortís i acompanyada pel seu altre fill quan un llamp va caure i va fulminar-la, deixant el seu altre fill ferit, així com a una noia de 18 anys que també era a la zona. Ambdues persones van ser traslladades a l'hospital, en un estat de salut estable, mentre que la dona va morir a l'instant i no va poder-se fer res per salvar-li la vida.  

La dona esperava que el seu fill sortís de l'escola quan va caure-li el llamp a sobre

La dona estava esperant, juntament amb un dels seus fills, al parc de Trotwood, situat just al costat de l'escola primària on acudeix el seu altre fill, a què aquest acabessin les classes per portar-los a casa, de la mateixa manera que ho feien altres pares i mares. Malgrat que Florida és l'estat dels Estats Units d'Amèrica on més llamps cauen, ningú podia preveure el que succeiria pocs minuts abans de les 14:20 hores de la tarda. Una tempesta, que va formar-se ràpidament i descarregar amb força, va deixar anar centenars de llamps sobre el cel Winter Springs; un d'aquests llamps és el que, precisament, va caure al parc on la dona i el seu fill esperaven que acabessin les classes. "Mentre esperaven, un llamp va caure, electrificant tota la zona", ha explicat el cap de la policia de la ciutat, Doug Seely. A banda de la víctima mortal, el fill petit d'aquesta, de qui no ha transcendit l'edat, també va resultar ferit, així com una noia de divuit anys i un gos, segons informen els mitjans locals. 

Les persones ferides van ser traslladades a l'hospital

Diverses ambulàncies van arribar fins al lloc dels fets per atendre les víctimes in situ. Malgrat que no es va poder fer res per salvar la vida de la dona, les dues altres persones ferides, el fill de la víctima mortal i una altra noia de 18 anys, van ser traslladades a l'hospital. Segons relata la policia de la ciutat als mitjans locals, la noia hauria sortit pel seu propi peu i se n'hauria anat a casa, però hores després va trucar perquè l'atenguessin en un centre hospitalari. Tant el fill de la víctima mortal, com la jove i el gos presenten una condició estable i no es pateix per les seves vides. 

Les primeres hipòtesis apunten que un arbre hauria contribuït a la mort de la dona

Tot i que les investigacions policials apunten que la principal causa de la mort de la dona és l'impacte del llamp sobre seu, altres hipòtesis contemplades expliquen que el llamp hauria caigut a l'arbre del costat on era la dona, i l'electricitat hauria traspassat, arribant fins a ella i les altres dues persones ferides, electrocutant-les.

Els serveis de meteorologia van alertar que podria haver-hi una alta concentració de llamps

El Servei Meteorològic Nacional havia alertat el mateix dijous de tempestes i llamps a la zona; a la zona accidentada, el servei meteorològic havia emès un avís alertant que podria haver-hi una alta concentració de llamps a la zona. L'escola on acudien els fills de la víctima, per la seva banda, també havia avisat que la recollida dels nens podia allargar-se a causa de la tempesta, segons apunten els mitjans locals com Click Orlando. Aquesta tràgica notícia arriba dues setmanes després que tres persones moressin al parc Lafayette, a l'altra banda del carrer de la Casa Blanca,  quan un llamp va caure en un arbre, a Washington DC.