Quan els policies surten a patrullar, sobretot els efectius de les Unitats de Seguretat Ciutadana (USC), no saben què es trobaran: un tiroteig, un lladre escapant o un ciutadà que necessita ajuda. Aquest darrer cas va ser el que es van trobar, aquest dimecres, agents dels Mossos d’Esquadra a l’Hospitalet de Llobregat, al voltant de la una del migdia, a l’estació de Santa Eulàlia del Metro. Agents de paisà van veure com un home de 70 anys es començava a trobar malament i queia rodó a terra. Els agents que estaven a lloc van alertar a la sala de coordinació de la necessitat d’enviar una ambulància i van iniciar les maniobres RCP després de detectar que era una aturada cardiorespiratòria

A pocs metres del lloc de l’incident, una patrulla de la comissaria de Sants-Montjuïc de Barcelona va sentir els fets per l’emissora. Tot i que els hi quedava fora del seu sector, l’estació ja és a l’Hospitalet de Llobregat, van iniciar el camí cap a l’incident, passant abans per una farmàcia per intentar aconseguir un Desfibril·ladors Extern Automàtic (DEA), tot i que no van en trobar. Tampoc van tenir sort en una segona farmàcia. 

Finalment, la patrulla de la comissaria de Sants-Montjuïc va entrar a un Centre d’Atenció Primària (CAP) i va fer-se amb un DEA i va demanar a un metge que els acompanyés cap a l’andana de l’estació de Santa Eulàlia, on els seus companys de paisà seguien amb les tasques de reanimació. Durant aquest temps, per l’emissora també van sentir un fet que encara va posar més pressió als agents actuants: el DEA que hi ha instal·lat a l’estació de Santa Eulàlia no funcionava.

L'home, reanimat i traslladat a l'Hospital de Bellvitge

A l’arribada de la patrulla dels Mossos a l’estació, els agents de paisà i una treballadora del Metro estaven practicant les maniobres, i van començar a instal·lar el DEA que havien traslladat des del CAP proper. En pocs minuts també es van sumar a l’incident tècnics sanitaris del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Se li va administrar adrenalina i es va activar un equip automàtic de comprensions toràciques i al cap d’uns minuts el metge va confirmar que l’home de 70 anys tenia pols.

Després de poder-lo estabilitzar, l’home va ser traslladat, tot i que greu, a l’Hospital de Bellvitge, on es recupera d’aquest greu ensurt. Tot i la cadena de despropòsits, com no trobar DEA en cap lloc abans del CAP i que el del Metro no funcionés, la ràpida actuació dels agents de paisà dels Mossos, de la patrulla d’USC de la comissaria de Sants-Montjuïc i de la treballadora del Metro han ajudat a salvar una vida.