Un home ha resultat ferit de gravetat després que un llamp impactés sobre ell i l'electrocutés, a Amposta (Montsià). Els fets han succeït cap a les sis de la tarda d'aquest dissabte, 3 de setembre, la qual ha estat marcada per tempestes elèctriques i ruixats intensos, que s'han focalitzat al sud de Catalunya. La víctima de l'impacte del llamp ha estat traslladada d'urgència i en un estat greu fins a l'Hospital Vall d'Hebron, a Barcelona. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha activat tres dotacions terrestres per atendre el ferit. 

L'home era pescant a la platja dels Eucaliptus quan el llamp l'ha impactat

Els fets han ocorregut al voltant de les sis de la tarda d'aquest dissabte, 3 de setembre. La víctima, segons ha pogut saber l'ACN, era a la platja dels Eucaliptus pescant en el moment en què ha començat a descarregar la tempesta. Aleshores, el llamp ha caigut, impactant sobre ell i electrocutant-lo, causant-li ferides de gravetat per les quals ha hagut de ser traslladat d'urgència a l'Hospital Vall d'Hebron, a Barcelona. El SEM ha rebut l'avís d'aquest accident a les 18:07 hores de la tarda.

Fortes tempestes elèctriques s'han originat aquesta tarda al Delta de l'Ebre, al sud de Catalunya

La tarda d'aquest dissabte ha estat marcada per un virulent temporal que ha descarregat amb força al Delta de l'Ebre, al sud de Catalunya. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per temps violent que afectava diverses regions del territori català. Al sud de Catalunya, el moment de màxim perill s'ha registrat entre les quatre i les sis de la tarda, espai temporal en el qual hi havia la possibilitat que caigués pedra el diàmetre de la qual podia superar els dos cm, ratxes de vent de més de 25 metres per segon, esclafits i/o tornados. Ha estat precisament al voltant de les sis de la tarda quan s'ha produït el fatal accident a la platja dels Eucaliptus; a Amposta s'ha registrat una tempesta amb gran càrrega elèctrica que ha deixat caure un total de 31 litres d'aigua, segons dades de les estacions del Meteocat.

tuit meteocat tempesta amposta llamp electrocuta home
El Meteocat ha informat que entre les quatre i les sis de la tarda eren les hores de màxim perill al sud de Catalunya. / Font: Twitter

El SEM ha confirmat el succés a través de Twitter

El Sistema d'Emergències Mèdiques ha confirmat el fatal accident a través del seu compte oficial de Twitter. "Electrocució per llamp a Amposta. Home traslladat en estat greu a Vall d'Hebron. Tres unitats terrestres del SEM activades", es llegeix al tuit. 

tuit sem home electrocutat llamp amposta
El SEM ha confirmat l'accident a través de Twitter. / Font: Sistema d'Emergències Mèdiques de la Generalitat